Jump to content

twingo prekidac svjetala / zmigavac ( lijeva rucica )


genzy

Recommended Posts

Pozdrav,

Jel neko zna jel paše lijeva  rucica iz generacije 93-98' godine na 2005 godiste ?

 

Crklo mi dugo svijetlo :S

 

Hvala

Link to comment
Share on other sites

http://www.silux.hr/proizvodi/motor/autoelektrika/prekidaci-rucice/207969/prekidac-upravljaca-lijevi-renault-twingo-93-98

Nova 130kn s dostavom ;)

 

Moje su sive hmm, ima na njuskalu obe crne polovne s 98' za 150kn ali mi  se nestavlja nesto staro 16godina na auto hmhmhm ?

 

I mene kopka za otvoriti to , ali je problem sto su spojene nekom vrstom zakovice amo rec ( duguljasta ) pa neznam ocu moc vratit poslije  i dal ce stimat.

Link to comment
Share on other sites

Mislim da bi se cak dalo to lako popravit , jer kad idem povuc za dugo svijetlo treba se cut klik neki i ona se vrati u stari polozaj , ja je vucem i nema tog klika koji spaja dugo svijetlo  :00009019:

Link to comment
Share on other sites

Dobro si vidio Dragane , tako mi je rekao njihov djelatnik preko telefona ... :spin:

 

I meni nije imalo smisla a sad vidim da ima na webu :D:00009019:

 

Nije losa ponuda , ali kako vidim nemaju desnu rucicu huh :/ , dal se isplati to bojat ( primer + sprey ) neznam oce se skidat boja ?

Link to comment
Share on other sites

meni se isto dogodilo, bio kod autoelektričara i čovjek rastavio i jedan vijak je ispao i ona kad pališ dugo svjetlo cijela ručica se miče i ne može kliknut

samo probaj skinut plastiku oko volana nema zakovica i skini ručicu i vidjet ćeš jel do toga

Link to comment
Share on other sites

ja sam svoju ručicu danas rastavljao i čistio kontakt sprayem. Nema nikakvih zakovica, dva vijka izvana i plastične kopče koje poguraš šarafcigerom. Jednostavno, mogao bi i majmun rastavit/sastavit, nema letećih federa, sitnih komadića 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ovo mi se cini da je isto kao kod mene na cliu. Imas od ispod sarafe koje se vole otpustiti pa onda sve klapara okolo. Mene muci rucica brisaca malo malo se otpustiti. Sada sam stavio moment ljepilo na saraf mozda pomogne..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kod mene je ručica žmigavaca nekako klimava i  nema jasne prelaze iz položaja u položaj. Ne radu mi automatsko isključivanja lijevog žmigavca kod okretanja upravljača. Kad ga rukom isključujem često mi odmah preskoči na desni pa me to strašno nervira.

Vjerujem da bih mogao otvoriti ovaj mehanizam ali se ne bih usudio to raditi ako nemam drugu ispravnu jer postoji veliki rizik da se sve razleti kad se otvori. Kad sam prije nekoliko godina otvarao Loganovu ručicu svjetala i žmigavaca najprije sam nabavio novu.

Link to comment
Share on other sites

French jel se ovo moje moze vratit ponovo u prvobitno stanje ? S obzirom na zakovice ili vec sta su

Link to comment
Share on other sites

Ne skidaju se zakovice kod mene. Na vijak i žabice je. Provjeri po slikama jeli isto

Link to comment
Share on other sites

French, kod tebe je taj prekidač isti kao na mom Loganu i jednostavniji je za rastavljanje. O tome smo dosta pisali na forumu. Ovaj od Twinga je drugačiji, zanitovan nakom zakovicom koju bi se vjerojatno također moglo rastaviti a tu zakovicu kasnije nečim drugim zamjeniti. Pitanje je kakv je mehanizam unutra i što bi se dalo snjime napraviti. Zbog toga se bih rado upuštao u rizik da je ne uspijem ponovno sastaviti a nemam rezervnu.

Link to comment
Share on other sites

onda u potragu za rezervnom, pa raskopaj staru i stavi tutorijal :bigl:

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.