Jump to content

Clio 2 ugradnja original radia sa komandama


mislav21

Recommended Posts

Pozdrav,

 

budući da nemam u svojem Cliu originalan radio cd, nego bezvezni Sony, želio bi ugraditi original radio sa displayem i komandama na volanu, našao sam cijeli komplet sa svom instalacijom jako povoljno.

 

Zanima me dali je pokrov centralnog displaya sa okvirom oko otvora ventilacije fiksiran za ostatak ploče, ili je samo pričvršćen kopčama. Jer ako je fiksiran onda mi se ne isplati sve to mjenjati jer moram čitavi gornji dio komandne ploče zamijeniti...

post-15326-0-74848000-1423569536_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Fiksirano je tako da su tu konzolu montirali na pokrov table i na ukupno 8 mjesta rastopili plastiku i tako je učvrstili.

 

Ako ćeš ići na skidanje nije neizvedivo. Prvo moraš skinuti kompletni gornji pokrov table.

Sa donje strane ćeš vidjeti mjesta učvrščenja.

 

post-14075-0-10129000-1423573123_thumb.j

 

Sa crvenim krugovima sam ti označio pozicije na kojima trebaš sa nekom brusilicom obrusiti rastopljenu plastiku (vidi se na slici) i onda jednostavno otkačiš.

Sa zelenim krugovima sam ti označio preostala 4 mjesta na kojima je učvrščeno (izgledaju kao plastične zakovice). Njima jednostavno sa nekim dlijetom odvališ glave (vide se na slici) i tako ćeš osloboditi kompletnu konzolu.

 

post-14075-0-88183200-1423573766_thumb.j  post-14075-0-66549800-1423573776_thumb.j

 

Sada namontiraš novu konzolu i na onih 8 mjesta nabaciš nekog dobrog ljepila ili nabaciš rastopljene plastike.

Edited by DraganST
Link to comment
Share on other sites

super, hvala Vam puno na pomoći. stvarno ste me spasili... budem to kupio pa ću se primiti posla i složiti to.  :freak6:

Link to comment
Share on other sites

samo da ti napomenem da ti fali i mjerac vanjske temp. u retrovizoru ako to mislis funkcionalno slozit...

Link to comment
Share on other sites

to ne znam, retrovizori su električni, tako da su valjda stavili i mjerač temperature, pa samo spoje na display ako ga imaš, ako ne žica ostane. To je Clio Storia pa je svašta moguće

Link to comment
Share on other sites

E ako su retrovizori električni onda odmah ugrade senzor. Međutim 100% ti nisu doveli žice od senzora gore do mjesta gdje dođe displej. Žice originalno imaš provučene samo od senzora do donjeg glavnog konektora na vratima. Trebat ćeš sam provući dvije žice od konektora do displeja.

 

U svakom slučaju ovo ćeš moći provjeriti tek kada skineš gornji pokrov table. Tamo ćeš naći konektore koji nisu nigdje spojeni, pa ako budeš imao sportske sreće možda ti i žice već budu gore.

Edited by DraganST
Link to comment
Share on other sites

hvala na savjetu.. budem pogledao kako je sve složeno na ovome sa kojeg ću uzeti dijelove pa ću tako spojiti i na svojem... a ove dvije žice ne bi trebale biti problem kad već moram raskopati pola auta.

Link to comment
Share on other sites

kad ideš vadit gornji dio armature moraš prvo izvadit obloge A stupa. na vrhu ima kopče.

itd

ak kaj još trebaš javi

Link to comment
Share on other sites

vidio sam na youtube-u video kak se to radi.. nema puno posla.. najveća zajebancija bude odrezati tu plastiku gdje dolazi display i zalijepiti novu i to sve pospajati da radi kak treba

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.