Jump to content

par pitanja o grand scenicu 2


matija_z

Recommended Posts

Pozdrav,

 

kupio sam grand scenic 2 i dosta sam zadovoljan unatoc cinjenici da me lik od kojeg sam kupil zajebo i skinul je kilometrazu ( sigh )

 

stvari koje me zanimaju - volio bi u aut ugraditi aux port (gledao sam http://www.ebay.co.uk/itm/For-iPod-MP3-Car-Aux-IN-Input-Adapter-for-Renault-Clio-Megane-Laguna-Scenic-/121408504674?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item1c4482c362 ) dal imate iskustva s tim? malo mi je glupo da mi zice vire po autu iz komandne ploce, ja bi recimo to ugradil u centralni dio tamo gdi je onaj pretinac - imam klizni pa vjerujem da to otezava stvar kad je rucna automatska. Dal je to ko pokusal?

mozda bi mi i jos bolje bilo izet ovako nesto http://www.ebay.co.uk/itm/Ctx-USB-2-SD-AUX-MP3-Renault-Grand-Scenic-2-3-Koleos-/321520275944?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4adc1a11e8

samo je to skoro 40 puta skuplje :)

 

ili je mozda bolje uzeti neki radio transmiter sa usbom i aux in-om? 

 

Auto ima onu neku automatiku za paljenje svjetala i to mi je iskljuceno ali cujem nekakvo cudno kliketanje lijevo dolje od volana i cini mi se ko da se svijetla malo promjene svaki put kad to klikne, al to nemogu biti siguran. al to kliketanje me bas zivcira, dal je to mozda znak da nesto odlazi?

 

imam jos pitanja ali o tome kad ih se sjetim :)

 

thx unaprijed

Link to comment
Share on other sites

moguće je da čuješ relej od ptc grijača, samo nije on baš jako glasan ali ako želiš čuješ ga...

Link to comment
Share on other sites

ako te je zajebo zasto ga netuzis ida ti vrati novac koji si preplatio?  koja je godina scenica? ako je 2004 onda ti taj kabal nepase, nego ovaj sa slike, to mozes naci na amazon,  imas na amazon malo jeftiniju varijeantu usb za ugradnju!

 

http://www.amazon.com/Integration-Renault-Siemens-Dayton-Adapter-huahee/dp/B00J6TKYSO/ref=sr_1_sc_20?s=electronics&ie=UTF8&qid=1423825905&sr=1-20-spell&keywords=reanult

post-14900-0-96647800-1423825724_thumb.j

Edited by Mišo227
Link to comment
Share on other sites

Pitanje je dal je tuner list ili update list. Update ide ovaj kabel od gore.

Za km ga prijavi policiji odma. To je djelo prevare i ozbiljno se gleda na to jako. On ce dobiti kaznu a ti odstetu od njega i to vecu neg razlika u vrijednosti. Posavjetuj se s nekim dobrim odvjetnikom.

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav,

 

stvar je u tome da je cijena auta prikazana kao niza tj oko 3000 € a i u ugovoru koji je kupljen u narodnim novimnama lijepo pise da je kupas pregledao auto i slaze se s stanjem vozila bla bla.

Stari mi je drzavni odvjetnik i vec sam dobro sve provjerio - ako ga i idme tuziti nemogu dokazati da sam auto platio vise od 3000€ + slozio sam se s stanjem automobila kad sam kod javnog biljeznika potpisao ugovor. realno to pada u vodu na sudu + nemogu dokazati da je taj tip od kojeg sam kupio auto mjenjao kilometrazu jer je on auto kupio u njemackoj i uvijek moze reci- e ali nisam ja znal za sve to.

realno sanse da nekaj konkretno iz toga izvucem su male do nikakve + to bi se na sudu godinama razvlacilo a ja bi bil bez 6200€ i auta i moral bi platiti odvjetnika tak da...

bilo kako bilo,iako je glupo, ja sam se s tim pomiril, auto je u stvarno jako dobrom stanju, lik koji mi je prodal auto ce znati da ja znam da je kilometraza mijenjana i ako mi ponudi da mi vrati dio love super ako ne- jebiga nemogu nista.

 

sto se tice ljepsih tema - uzeo sam u intersparu onaj neki sencor radio transmiter koji ima odma i aux in. stavio ga lijepo u kutiju u sredini auta i stvarno jako fino radi. 50 kn i nikakav posao, a sa ovim aux kablovima bi moral busiti komandnu plocu i kaj ja znam kaj sve ne.

 

sto se tice releja cini se da je stvarno stvar u  releju ptc grijaca iako enznam sto to opce je. naime kad se vozilo malo vise autom jedno 10-15km kliketanje je prestalo tako da vjerujem da je to to i da prestane kad je auto zagrijan.

Link to comment
Share on other sites

da potpisao si da si upoznat s stanjem, na satu pise xx km, otkud bi ti mogao znati da je bilo ZZ km prije toga.

ak je auto bio regan u hr s vise km, moze se uci tome u trag... ako nije onda se provjeri u njemackoj. ak ti stari odvjetnik ja bi usao u to, a auto ostaje tebi do tada..

 

treba se stati na kraj takvim lopovima a ne uvijek pustati, pogotovo ak imas odvjetnika u kuci. jbt u hr ljudi ni ne zele pogledat auto iznad 200oookm, jer su oni s 150ooo vec razjebani (a ustvari su na 300+ kkm

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Pozdrav...

 

Imam Renault Grand Scenic 2.0 dci 2007 god. i imam jedan problem. Moram promjeniti kompresor od klime tj ležaj na kompresoru ali se kod nas može kupiti samo ležaj nego sve u kompletu a to košta oko 1 200,00 km ili 4 800,00kn. Pa me zanima da li odgovara kompresor on nekog drugog modela ili dali odgovara od scenica 1.9 ili 1.5 dci.

 

Hvala i lp,

Link to comment
Share on other sites

na ovom linku imaš neke podatke pa vidi hoće li ti što pomoć

 

http://www.uas-bg.com/meganii/eng/6001A.pdf

 

mene zanima ima li tko shemu (postupak) skidanja kompresora klime na grand scenicu 2006 g?

treba li skidati prednji branik ili se može provući pored desnog kotača?

i koja je razlika u uljima pag 46 i pag 150?

neki zamjenski kompresori dolaze sa pag 46 uljem a neki sa pag 150 uljem u njemu.

Link to comment
Share on other sites

Hvala pomoći će...

Ja sam se raspitao kod svoga majstora i kaže da treba skidati cijeli prednji kraj da se promjeni kompresor...

Edited by iceman26
Link to comment
Share on other sites

skidaš samo prednji branik....i može se do kompresora....branik ti je dolje za desetak minuta....laganog rada jer ja baš nisam prebrz i ne potrošim toliko....

Link to comment
Share on other sites

pozdrav bikebj,

 

A dali možda znaš nešto u vezi moga problema ili bar dali mogu samo ležaj sa drogoga kompresora prebaciti na moj, jer je moj kompresor ok, samo ležaj mu se čuje kad tek upalim auto i par sekundi dok klima ne proradi, onda ga valjda ona malo zategne i ne čuje se i isto tako kad se gasi auto zvecka - čuje se ...

 
hvala...
Link to comment
Share on other sites

nisam nikad rastavljao kompresore...kad je trebalo na kojem autu uvijek bih našao dobar rabljeni i bilo bi ok.....iako ja vjerujem da se sve može samo treba vidjeti kako i dali se isplati....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

na autu imam zimske(da, jos) 205/60 r16, dal je ok staviti gore ljetne 205/55 R16

 

prema prometnoj kaze da mogu 205/60/16 ili 215/55/17 ako se ne varam. mogu dobiti 2 sezone vozene good year gume 205/55/16 zabadava od frenda pa zato pitam, za tehnicki me ne zanima jer je on u zimi.

 

jedino kaj vidim ko "problem" je ako dode do nesrece pa kod vjestacenja bi mogli radit probleme, ili?

 

 

E i jos jedna stvar, dobio sam auto(kupio, jel) sa praznom klimom, doso ga napunit i kad ono kompreson ne radi :( neznam kako je @iceman26 prosao ali ja jos nisam radio neki pregled, mozda je samo osigurac otisel. znate mozda koji su cesto uzroci toga? dal mogu sam pogledat osigurac ? ako da - kako? bas da nemoram ici mehanicaru.

Link to comment
Share on other sites

Zimske da, ljetne ostavi u naznačenoj dimenziji....

Link to comment
Share on other sites

sorry ne razumijem.

Da uzmem 205/60 r16 za ljetne? ili su 205/55 r16 ok?

mislim ne razumijem se tolko u aute, ali mislim da pola cm nizi auto nece bas neke probleme raditi. ili sam u krivu?

Link to comment
Share on other sites

Ako ćeš na tehničkom imati pravu dimenziju onda će ti i 205/55/16 biti ok za ljeto

Link to comment
Share on other sites

izuzetno thx Grunf.

 

btw auto je kod mehanicara, drzim fige da nije krepal kompresor :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Zdravo klub.. da se nadopunim na ovaj topic sa par pitanja za moji Scenic 2 2.0dci, hvala na vasu pomoc.

Menjac rucka zna da zapeti kad treba da ide u prva i rikverc, zaprimetio sam da kad je auto na ugornici taj problem ga nema.

Vibracije kabine, promenio sam sve drzaca motora modelu Sasic (3 drzaca) imao sam vibracije brisaca i kabine, vibracije su se prilicno utisale nakon promjena, motor kad je hladan ima i dalje neke vibracije u kabine i na volanu, kad motor se dobro zagrije vibracije se znatno smanjuje ali ipak ima narocito na volanu.

Pri palenja i normalni rad motora nema nikakvi problema ili zvukova osim malo sta je glasan kad je hladan "moji prvi dizelas", ali na svako gasenje motora zna da lupne 

zadrzim kocnicu malo se taj zvuk i pridvizavanje utise.

Link to comment
Share on other sites

jesi testirao gornji desni nosač, bez obzira što je novi? Sasic i nije neka sreća

 

 

Izrezak2.JPG

Edited by frenchkey
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.