Jump to content

Renault F1 Team - 3. povratak


ZD1400RT

Recommended Posts

Evo link na malo konkretnije vijesti: http://www.formulino.hr/renault-vec-poceo-traziti-momcad-koju-ce-kupiti/

 

Već neko vrijeme bruje glasine i mislio sam se da je vijest predobra da bi bila istinita. Nisam ni sada još 100% uvjeren u takav povratak, ali to bi bilo super. Od kad nema Renault F1 Teama, pratim i navijam za Alonsa. Ali, jedno je navijati za vozača, a drugo za momčad i to mi nedostaje već dugo u Formuli 1. Već je poznato da između Red Bulla i Renaulta ne cvatu ruže od početka prošle godine od kad su novi motori u pitanju jer, iskreno i na moju žalost Renault tu nije napravio dobar posao kao npr. Mercedes. RB pomoć traži van okvira Renault odjela za F1 te im je Infiniti prelijepio Renault naljepnice na bolidu tako da ovi u Renaultu razmišljaju da im je povratak kao momčad najbolji marketinški potez tj. da im se ovakav način ne isplati. Još je i Lotus (bivša momčad) odustao od njih i prešao na Merca.

 

U svakom slučaju, vidjeti opet Renault u Formuli 1 bi mi bilo jako drago, a evo i par slikica da pobude malo nostalgije :)

 

post-73-0-17627900-1424550866_thumb.jpgpost-73-0-21915200-1424550867_thumb.jpgpost-73-0-11052600-1424550880_thumb.jpgpost-73-0-29669600-1424550881_thumb.jpgpost-73-0-67807800-1424550882_thumb.jpgpost-73-0-39464100-1424550883_thumb.jpgpost-73-0-14003300-1424550884_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Otkad znam za sebe pratim F1, ali jedan od najljepših i najdražih bolida bio mi je Renaultov R25 i R26, naravno bilo je i drugih ali nije tema.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Vrlo vjerojatno Renualt kupuje Lotus momčad natrag kao svoju tvorničku. Interesi i koristi su višestruki.

Nova (stara) tvornička momčad znači Berniju veća potrošnja para u F1, Red Bull kao jedini im kolko tolko konkurenti bolid želi Mercedesov motor, izgledniji povratak Magny Coursa itd itd...

Link to comment
Share on other sites

Ja navijam za Red Bull otkad nema Renaulta. Motor je motor. :drivar:

Link to comment
Share on other sites

A uzet će Mercov motor najvjerojatnije, možda bi se to i ranije desilo, ali Merc i Ren su korporacijski u nekim segmentima povezani pa radi marketinga to nejde sam tak.

Meni se Red Bull ne sviđa radi plakanja čim nešto nije po njihovom, kao i ove sezone.

Link to comment
Share on other sites

Ma fuj su. Dok su vladali nije nitko ni spominjao renault, valjda se mislilo da bilo kakav motor bi mogao voziti njihov superiorno dizajniran bolid.

Sad kad su slabi, sad je naravno kriv Renault sa slabim motorom. Jer naravno, kako pobijediti sa slabim motorom.

Gade mi se.

Link to comment
Share on other sites

Pa da, a Riccijeve pobjede prošle godine i dupli podiji sad u Mađarskoj nikom ništa, baš se treba totalno dominirati da bi bili zadovoljni.

Uglavnom, Horner i Marko su tamo najiritantniji.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

:piju::yeah::tulum::dance;

sad cu i ja opet gledat F1.. ne sjecam se vise kad je tocno Renault otisao iz F1, no znam da sam do 2013 tu i tamo pratio koju utrku i onda od ljeta 2013 na dalje vise nista ne znam.. znam samo da su 1.6 turbo motori.. jednostavno sam i ja u grupi onih koji su izgubili "svoj team" , plus jos neke okolnosti no ako se Renault vrati natrag, budem bas pratio tijek zbivanja :)

Link to comment
Share on other sites

Zadnji dani ponosa i slave su bili ono sa Alonsom 2005-2006, zadnje je momčad bila 2011, Lotus Renault GP, nadalje samo motori.

Opremit će se kadrom poput Prosta (nešto kao Lauda trenutno u Mercu) i vozače za početak vjerojatno uzeti nekog starijeg kova da se lakše razvije bolid i motor.

Motor trenutno nije baš nešto bajan ali se ustabilil nakon sredine sezone, već Red Bull može zaprijetiti Ferrarijima u ponekoj utrci. Mercedes je nedodirljiv, a Honda trenutno katastrofalna.

Link to comment
Share on other sites

Formulu pratim od malih nogu navijam oduvijrk za ferraria, ali mi je rago da cujem o povratku renaulta,red bull ne podnosim nikad mi nisu sjeli,dobri stari williams me iznenadia,ima san ocekivanja od honde ali 0 bodova isto je i sa lotusom.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Koja razlika u odnosu na današnje V6 hibride. Dobri stari visokoturažni atmosferac. Sljedeće godine će valjda poraditi na zvuku, očekuju se barem dvije ispušne cijevi, a ja se nadam i malo većem protoku goriva.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 year later...

Wau! koji film!

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.