Jump to content

Clio 1.5dci 50kw zaštekao mjenjač


siksa

Recommended Posts

Pozdrav,

 

auto ima 130tkm, 2011 godina. Stao sam na jednom semaforu i oču krenut a mjenjač nikako u brzinu(ni prva ni druga ni treča a dalje nisam provjeraval jer su mi već trubili iza), kumplug mekan normalno. Na silu sam ga stavio u prvu i uz puštanje kumpluga normalno krenuo. Stao sa strane a mjenjač normalno ide u sve brzine. To je bilo jučer, danas sve normalno. Brzine se mjenjaju dobro.

Ima li itko kakvo objašnjenje.

 

I još pitanje na brzaka, dal taj Clio 1.5.dci 50kw ima dvomaseni zamašnjak?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Dvomaseni 99% da nemas.

Sto se tice mjenjaca. Pa jesi probao otpustit kvacilo i ponovo stisnut i ubacit?? Tu i tamo se zna desit da se preklope zubci i onda nemozes ubacit u brzinu. Jako rijetko al se zna.

Link to comment
Share on other sites

Da ne otvaram novi topic, u zadnje vrijeme je počeo da klepeče do nekih 1800 okretaja kad je bez opterečenja, najviše se čuje u drugoj ili trečoj brzini na tempomatu po ravnici(1500-1700 okretaja). prilikom dodavanja gasa ili oduzimanja više se ne čuje klepetanje. Na ler gasu se ne čuje.

Ima 130tkm, hidropodizači?? ventili?

 

Već sam lud od tog clia... ili je to sve u mojoj glavi..

Edited by siksa
Link to comment
Share on other sites

tesko je ovako diagnosticirat jer ima puno "nijansi" kklepetanja koje znace razlicite stvari

Link to comment
Share on other sites

danas skužio da ne klepeće kad je hladan ali mu na leru malo variraju okretaji. kad se zagrije onda postaje klepetan do cca 1800okretaja. uglavnom dosta ljudi ima taj problem i svi voze..idem na servis za 2 mjeseca pa budemo vidli...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.