Jump to content

Problem LPG Clio II 1.4 16v


emirex

Recommended Posts

Molio bi pomoć oko rješavanja navedenog problema.

Nedavno sam na vozilo ugradio LPG i prešao od ugradnje cca 2000km.
Počeo mi se dešavati problem koji nije prisutan na benzinu nego samo na plinu. Naime, u vožnji se pali motor check lampica i u tom trenutku vozilo silno trzne i kazaljke obrtaja motora, goriva, temperature kao i trim km-etraža padnu na 0. To traje mozda 1-2 sec i poslije toga vozilo nastavi vožnju normalno ali stanje kazaljki ostaje isto do trenutka dok se vozilo ne ugasi pa ponovo upali. Trzanje i ostalo se javlja kod pokretanja vozila npr na semaforu, vožnja uz uspon i pri malim brzinama cca 10-30km/h. Šta mi je činiti, dijagnostika izbacila grešku DF058 (koliko pise na dijagnostici fan speed sensor).

Hvala unaprijed na pomoći
Edited by emirex
Link to comment
Share on other sites

Šta mi je činiti, dijagnostika izbacila grešku DF058 (koliko pise na dijagnostici fan speed sensor).

 

Hm, jesi li siguran da je to objašnjenje te greške?

 

DF058 za taj motor znači grešku stražnje lambda sonde i tada se upali lampica check engine. Nebi bilo zgorega provjeriti i prednju jer je ona zadužena za info po kojemu komp ubrizgavanja namješta smjesu gorivo-zrak.

Link to comment
Share on other sites

vidjet cu da odem u renault ovlašteni servis da pregledaju i daju svoju dijagnozu problema. jedino znam da auto na benzinu radi savršeno bez ikakvih problema

Link to comment
Share on other sites

Nije dobro postelana smjesa plina najvjerovatnije.

Long trimovi su mu veci ili manji za 15 ili vise posto.

Posto preko sonde pokusava smjesu dovesti do ideale pali gresku radi prevelikog odstupanja.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.