Jump to content

svjetlo upozorenja za elektronički kvar


marioaskz

Recommended Posts

Pozdrv svima,imam problem ,odnosno moj prijatelj ima problem,radi se o megane 1 1.6 66kw ,pali mu se lampica koja upozorva na elektronički kvar,kad doda gas ona se gasi ali čim pusti gas i okretaji dođu na normalu ona se pali,ja sumnjam na bobinu,mada on veli da mu je čovijek od kog je kupio auto,veli da je bobina mjenjana prije dvije godine.

Šta bi moglo biti??

Link to comment
Share on other sites

Bobina obicno nije jedna. :dobroje: Opis ti je mršav. Odite na dijagnostiku negdje.

Link to comment
Share on other sites

:-D i ja sam dobio mršavi opis :-D, to sam i mislio da bi trebalo otić na dijagnostiku. Nego veliš da nije jedna bobina,kaj ima još jednu,gdje se nalazi?

Link to comment
Share on other sites

Nisam detaljno upućen i nisam 100% siguran ima li Megane 1 jednu (nazovimo je) bobinu tj kutiju s 4 integrirane bobine ili ima 4 odvojene bobine  kao što je kod mene.  Sve u svemu, ako je auto tvoj i ako ga svakodnevno voziš, trebao bi znati da li se još što očituje osim lampice. Lampica se ne trese,kašlje,gasi ovo/ono. Ako je crkla bobina,rad motora postaje nemiran i praktički se lakše skuži a ako samo lampica gori a auto se normalno ponaša, nemaš prostora za eliminaciju ičega i zato sam tako i pretpostavio sudeći po tome da nisi ništa osim lampice naveo. Zato ti i preporučujem posjet nekome s dijagnostikom. Ako se motor guši,slabo vuče,trese itd. onda možemo dalje razgovarat a ako je samo lampica u pitanju a motor dobro radi, praktički istjerujemo duhove...

Link to comment
Share on other sites

Ma auto je od frenda,morat ću otić do njega da vidim što je točno i kaj se događa,ma prvo mi je bobina pala na pamet :-)

Link to comment
Share on other sites

Tako je. Dvije su u pitanju u zajedničkom kučištu. Jedna pali 1. i 4. cilindar, a druga 2. i 3.

Ista stvar kao i kod mene na mome Cliu.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.