Jump to content

Puknito staklo maglenke?


stanislav

Recommended Posts

Perem auto danas, kad ono napuklo staklo maglenke, ko metak u sridu i rascvjetalo se!  Kad se to dogodilo, da li sam nešto udario - Nemam pojma!

 

Šta da radim, maglenka radi normalno samo je staklo napuknito?!

Link to comment
Share on other sites

Bojim se da nemaš puno mogučnosti.

1. Ostaviti kako je (ali bi mogla brzo crknuti od vlage i vode

2. Kupiti novu originalnu ili zamjensku

3. Probati nabaviti dobru polovnu i zamjeniti

4. Skinuti sa auta i viditi može li se rastaviti "staklo" i zamjeniti sa staklom od neke druge maglenke koja ima polomljeno nešto drugo, a koju si opet kupio polovnu.

Za početak bi stavio na papir koliko koja verzija košta i koliko ti se oko koje verzije da zafrkavati i onda odlučiti šta napraviti.

Osobno bi krenija od br4, ali bi izvidija koliko koštaju opcije 3 i 2

Opciju 1 bi proba izbjeći što brže

Link to comment
Share on other sites

Hvala puno na savjetu! 

 

Skiniti ću s auta, ali sumljam da mogu nekako riješiti zamjensko staklo - i da mi staklar izreže staklo sumljam da bi bilo to OK.

Ništa mi ne preostaje nego na na njuškalu uzet rabljenu - znači br. 3. 

 

Na njoj piše valeo.

Link to comment
Share on other sites

Ako je staklo ravno i bez reljefa, kao na Laguni, staklar ti to može napraviti ako mu se da...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

120 kn zamjenska, 100 € original.

Link to comment
Share on other sites

Još ti malo kažu za zamjensku. Pa meni lik na autootpadu kaže za Megane 1 Coupe PH2 2002.g 200 kuna komad rabljena, čak nisam ni siguran jel uopće Valeova, pa nisu normalni majke mu ga nabijem. Za komad tvrde plastike kojem je realna vrijednost 20-30 kuna.

 

Kod mene je problem što je bivši vlasnik auta očito bio nadobudan kreten pa je u maglenku lupio žarulju daleko veće snage od predviđene i ova je unutra izgorila i onda mi je unutar maglenke cijeli prostor praktički "istopljen". Međutim, usprkos tome žarulja radi, ali vizualno je odvratno. Unutra je sve onako smeđe i istopljeno i morat ću to zamijeniti.

 

Ovo za 100 eura original neću ni komentirat, to je bolesno, naprosto pljačka naroda ništa drugo, vjerujem da svi proizvođači uglavnom tako funkcioniraju. Znaju da nemaš alternativu, da nema konkurencije, da samo od recimo Valea možeš kupiti original i iskorištavaju monopol da nešto što vrjedi 20-30 kuna prodaju za 100 eura.

Edited by MeganC2
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.