Jump to content

Posuda za tekućinu brisača


franklin123

Recommended Posts

Nakon pranja motora, ali nakon nekog vremena skužio sam da nema tekućine za pranje stakla.Kada sam natočio, više od 90% iscuri van.

Kako zamjeniti tu posudu?

Clio II, ph1.

Da li se da to kako krpati ili na otpad po staru?

 

Mislim da ovako izgleda

renault_clio_2_posuda_tekucinu_brisaca_s

Link to comment
Share on other sites

Mislim da je koncepcijski isto kao i kod ph2 te se nalazi s desne strane ako auto gledas od naprijed. Trebalo bi skinuti vozacev brisac nebili mogao skinuti pokrovnu plastiku uz samo vjetrobransko staklo koja je pricvrscena s plasticnom tiplom. Kad to skines ukazati ce ti se spremnik koji je s lijeve strane zasarafljen vijkom, a desnom stranom uguran u lim "sisom" oli ti izbocinom kao na slici. Pa vidi jel je negdje pukao ili je spalo crijevo.

Link to comment
Share on other sites

Meni se to isto desilo. Nalijem, a ono iscuri. Izvadio sam je i pokušao krpati ljepilom, ali nije uspilo, jer je bila ispucala na više mjesta. Najgore je bilo šta je ispucala točno na dosjedu pumpice pa njena gumena brtva nije mogla brtviti i na onom dijelu oko vijka. Kupio sam polovnu skupa sa pumpicom (na njuškalu za 100 Kn) i sada je sve 5.

 

Skidaš je onako kako ti je opisao CRN11, ali da bi skinuo crnu zaštitnu plasziku moraš skinuti oba brisača. Prvo skineš lijevu plastiku (onu ispred suvozača), pa oba brisača i tada skidaš desnu plastiku ispred vozača. Ako do sada nisi nikad skidao brisače bez izvlakača ćeš ih teško skinuti.

 

Kad sve poskidaš iskoristi priliku i očisti sve odvode vode.

Edited by DraganST
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.