Jump to content

Problemi sa servom megane 3 coupe 2009.


Sputnik

Recommended Posts

Pozdrav, 

interesira me odnose li se ovi servisni pozivi za vozila kupljena kod nas:

https://www.theaa.com/allaboutcars/recalls/recalls.jsp?&makeName=Renault&modelID=D1&modelName=Megane&makeId=D6&lowIndex=12

http://www.autobild.de/artikel/renault-megane-fluence-rueckruf-1866184.html

 

Pitam jer mi otkazuje servo. Značajni problemi su se tek pojavili, ali naznake u vidu čudnih zvukova traju dvije godine. Na savjet službenog servisa zamijenio sam stup volana, ali to nije utjecalo na rad serva. Trenutno mi se izmjenjuju ispadi serva i normalan rad. Električar nije otkril problem, u službenom servisu nemaju poziv za servis zbog tog problema, a meni miriše na ovo navedeno u priloženim člancima.

 

Hvala i pozdrav!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ako ti je pod garancijom ,u ovlašteni ga vodi pa nek oni traže i nemoj ga preuzimati dok ne otklone kvar

Link to comment
Share on other sites

Ako ti je pod garancijom ,u ovlašteni ga vodi pa nek oni traže i nemoj ga preuzimati dok ne otklone kvar

Kako moze bit pod garancijom megane iz 2009? Pa nije to kia :D
Link to comment
Share on other sites

Nije pod garancijom. A kaj se tiče službenog servisa oni bi mi za 16000 kuna zamijenili stup volana za koji je na kraju ispalo da je ispravan.

Link to comment
Share on other sites

Pa neka ti električar napravi to šta piše u opozivima. 

 

Defect: Risk of contact between the power - assisted steering electrical supply and the steering column universal joint which could lead to power-assistance failure.

Action: Repositioning of the electrical cable away from steering universal joint.

 

Znači postoji rizik od dodira između kabela koji idu na servo motor i spojke stupa volana. Rezultat je greška serva (malo radi malo neradi).

Neka izmakne kabele dalje.

 

Auti kojima je to odrađeno u servisu, imaju naljepnicu sa oznakom "D2" na vrhu/kapi lijevog amortizera (vozačeva strana).

 

Ako ti je stvarno u ovome problem onda nebi čuo nikakve zvukove nego bi ti servo ili radio ili nebi radio (teže motanje volana). Tako da ako čuješ neobične zvukove možda ti ovo nije uzrok, ali u svakom slučaju neka ti pomakne kabele servo motora.

Edited by DraganST
Link to comment
Share on other sites

Ostavil sam ga maloprije kod električara i pokazal mu te upute. Našel sam i detaljniji opis tog problema i piše da jesu mogući i ti zvukovi slični struganju. "Im harmlosesten Fall erzeugt der Fehler Geräusche an der Lenksäule, im Extremfall kann die Lenkhilfe ausfallen – womit das Auto zwar noch steuerbar wäre, aber mit einem deutlich größeren Kraftaufwand." Uglavnom, nadam se da je samo to jer mi se čini da od svih majstora niko ne zna u čemu je problem. Držite fige

Edited by Sputnik
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.