Jump to content

Indikator na tabli


Veco666

Recommended Posts

Bok ekipo.

Ovo nije moja tabla samo za prikaz lampice.

Dešava se to da prilikom vožnje se pali, i nakon nekog vremena gasi (cca 30-ak km). U uputstioma piše da je pregrijavanje ili greška na kompjuteru, pregrijavanje mislim da nije jer se zna upaliti nakon par min vožnje, odnosno se niti ne zagrije.

Dali je neko imao vec takvo iskustvo i što slijedi?

Radi se od clio 2 ph 2 1.5 dci 48 kw sa 160tkm

post-15053-0-20665700-1434119502_thumb.j

Edited by Veco666
Link to comment
Share on other sites

Nemisli se na pregrijavanje motora nego se misli na predgrijavanje motora. Dakle imaš promlem sa nekim od grijača.

Link to comment
Share on other sites

Isti problem na kliju ima moj deda auto 48 kw 2004 god.spojio na obd kaze senzor" polozaja papucice gasa". Dode 800 kn.

Ali kada auto napravi duzu relaciju i malo se protjera vise ni ne pali gotovo,a desava se da motor trza i pocne gubiti snagu.

Link to comment
Share on other sites

Potenciometar gasa obično nije stalno u prekidu već povremeno gubi kontakt. Kao stari radio kazići koji su imali klizni potenciometar za glasnoću koji je krčao pa ga malo potegneš lijevo-desno pa prestane krčati.

 

Ono što Veco ima može biti problem s nekim od senzora na motoru, a može biti i zaštopani EGR ventil. Meni je upalio tu lampicu kada sam mu izvukao MAP senzor dok je bio u kontaktu. Lampica je prestala svijetliti kada sam ponovno upalio auto, a diagnostika nije ništa pokazivala ni prije ni poslije.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.