Jump to content

Megane ph1 osigurači


1704Gogo

Recommended Posts

Bok ekipa, jedan mali problemčić imam sa meganom '97 god. Ne svijetli mi lampica kada se otvore vrata, znači niti ona središnja niti one iznad zadnjih vrata, niti ona kada se otvori pretinac (ladica, glovebox). Pretpostavljam da je vrisno osigurač, jer teško da su sve lampice pregorile. E sad, da li ima netko šemu odnosno zanima me koji osigurač je od tih lampica.

L.P. Goran

Link to comment
Share on other sites

Nisu na istom osiguraču.

Svijetla u kabini i ono u portapaku su na osiguraču koji ti ima simbol stropnog svjetla post-14075-0-98724700-1434614601.jpg i vrijednost od 15A.

 

Svijetlo u pretincu za rukavice je na osiguraču od lijeve pozicije post-14075-0-40097900-1434614606.jpg i vrijednost je 7,5A. Ako ti radi lijeva pozicija onda je izgorila žaruljica u pretincu ili je zablokirao mikroprekidač koji je pali prilikom otvaranja ladice.

Link to comment
Share on other sites

Ne radi mi zadnji brisač. Mehaničar kaže da je najvjerovatnije prekinuta žica jer motor brisača radi. Ima li možda netko za preporučiti u Zagrebu(Srednjaci,Knežija,Jarun,Vrbani,Prečko,Trešnjevka,rudeš...ti kvartovi), nekoga tko se kuži u to,auto električara i sl. da mi to pogleda i složi jer se ja u to ne kužim a nemam baš ni previše para :-) Tko nekog zna ili zna nekog tko zna nekog,molim preporuke u inbox. Thx!!

Link to comment
Share on other sites

Dragan imas mozda ideju zasto ne radi zaruljica zmigavca zadnjeg desnog, ostale 2 zaruljice desnog zmigavca prednje rade , radi i desna pozicija/maglenka, ali zmigavac desni zadnji ne radi nikako.Probao sam vise zarulja nije to.

Ocistio sam samu tu plocu s konektorima al sama po sebi je cista dosta, i nasprejao s kontakt sprejem  , nista.

Link to comment
Share on other sites

Da ti nije na ploci gdje ide žarulja negdje prekid ili na konektoru pinovi popigani?

Da li si probao sa ispitivačem na konektoru?

Link to comment
Share on other sites

@ misko

 

Najvjerojatnije ti je u prekidu žica u onome gumenome bužiru kroz koji kabeli iz karoserije dolaze na vrata gepeka. Upali zadnji brisaš i mrdaj rukom taj bužir pa ako ti na trenutak brisač proradi znači da je tu prekid.

 

@ hrvojexyz

 

Jesi li probao, kako ti je mata73 predložio, ispitati instrumentom da li ti dolazi 12V na taj zadnji žmigavac kada upališ žmigavcem? Ako dolazi onda je instalacija OK, a problem je na ploči gdje montiraš žaruljice ili u konektoru.

Link to comment
Share on other sites

Bio danas kod električara,struje ima...kaže da je najvjerovatnije otišao motor. To je vjerovatno bolja varijanta,mislim jeftinija? Sad slijedi kupnja nekog na otpadu i ugradnja. Onda sam valjda za neko vrijeme gotov sa popravcima :D

Link to comment
Share on other sites

To je najskuplja varijanta. Najbolja i najjeftinija varijanta je prekid žice.

Link to comment
Share on other sites

Meni su rekli da ukoliko žica nije puknuta negdje oko spoja sa zadnjim vratima treba vući novu,da tu ima posla,da je moguće da ne valja prekidač....Problem je što se ja ne kužim u to pa moram dati nekom drugom da to sredi. Montirati novi,odnosno rabljeni kad ga nabavim, ću sam :-)

Link to comment
Share on other sites

Ako je žica u prekidu onda je to u 99,9% slučajeva u tom gumenom spoju kroz koji idu kabeli iz kabine na zadnja vrata, jer tu žice gibaju svaki put kad otvaraš i zatvaraš portapak i onda uslijed trenja žica između sebe desi se da neka od njih pukne.

Ja sam ti rekao da provjeriš žice na tom mjestu, jer si napisao da je motor ispitan i da je dobar, ali da ne dolazi struja do njega.

Ali ako ti je rečeno da je riknuo motor onda je motor u pitanju.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Greška je bila u releju.električar mi je složio poseban prekidač tako da sad radi kad ga uključim preko prekidača ali nema intervala,tj.radi dok ga ne isključim. Električar mi je rekao da bi zamjena releja bila skupa priča a da bi morao maknuti kod. Ovo mi paše,mali prekidač,vrlo jednostavno se uključi. Kabeli su bili u redu. Naravno,promijenio sam motor jer je on uzrokovao(navodno),kvar na releju. Sada je sve sređeno :-)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.