Jump to content

Renault sport alumijiska rucica mjenjaca cs197


Bredysb5

Recommended Posts

Molio bih vas pomoc. Ne mogu namontirati nikako rucicu... Staru sam skinuo ali s ovom sam dobio nekakav adapter i sve ja to namotiram ali ne mogu onaj prsten za rikverc podignuti prema gore... Dali netko ima nekakvih iskustava s tim?

Hvala

Link to comment
Share on other sites

Eh da.Sad vidim temu pa da ti nesto slicno napisem. Naime frend je s ebaya uzeo metalnu kuglu na kojoj pise Renault sport. Nesto slicno ako ne i isto kao u Akrapovic cliu. Ali to naravno nije bas plug and play. Znaci isto je imao 197-icu. Naime, kad skines koznu stock rucicu sa onom kromiranom shemom brzina ( vuces jako prema gore dok se ne odvali-PRIPAZI DA SE NEPUKNES U GLAVU I DA TI FEDER NE ODLETI NEGDJE ), onda vidis onu tvrdu plastiku na metalnoj sipci. U nju ti se ubada rucica. Frend je to skinuo na nacin da je zagrijavao tu plastiku dok nije otpustila i svukao je komplet dolje. NIje htio nista piliti, da jednom moze vratiti sve nazad. Tada je stavio taj dodatak koji je dobio uz rucicu i nabio glavu, ali je izgubio onaj otpor koji daje ona mala metalna opruga sto je meni osobno bilo uzas. Samim time je i u rikverc teze ubacivao, pa je mislim ubacio ili neke podloske i tu oprugu ili je mjenjao oprugu za drugu duzu i jacu (nesjecam se ) pa je to onda bilo kako spada. Znaci malo kemijanja. Znam da smo htjeli vidjeti kako je to u Akrapovic cliu rijeseno, ali nikad nismo dosli do jednog jer je prodao dalje jedan jedini koji je jos bio u Os. Nadam se da sam bar malo pomogao. Za dalje stavi slike da vidimo jer to ista ta shema kakvu je imao frend ;)

Link to comment
Share on other sites

Okej...znaci moram skinuti tu zutu plastiku i onda cu moci skuzio sam

Hvala ti puno moram koju sliku nabaciti ali malo poslije...danas slobodan dan pa cu se pozabaviti s time...

Link to comment
Share on other sites

Ili malo oguli plastiku skalperom i stavi adapter. Par puta ces navidavat i odvidavat rucicu dok adapter ne namjestis da ti slova stoje poravnato. Stavi duzu oprugu prije svega,da se nebi opet zajebavao sa poravnanjem.

Link to comment
Share on other sites

Skroz skini plastiku s šipke mjenjača. Jedanput omotaj izolir trakom oko 15mm od vrha jer je rupa na kugli malo veća pa da teže sjedne. Nasadi kuglu najviše što možeš tak da šerafi dovoljno drže kuglu a kako bi imao dovoljno prostora za dizanje prestena kod šaltanja u rikverc. Šipka je malo prekratka pa ne možeš kuglu spustiti skroz dolje. Onaj tanki plastični prsten koji pokriva feder a koji ulazi pod kuglu skrati na 7-8mm tak da prsten rikverca može ići čim više.

Prije 2 godine sam tako složio i sve 5.

Link to comment
Share on other sites

Bezvezno kemijanje i razdrkavanje serijske rucice radi kugle. Totalna glupost. Napravi kako sam ti rekao da ne shebes sve.

Link to comment
Share on other sites

Bezvezno kemijanje i razdrkavanje serijske rucice radi kugle. Totalna glupost. Napravi kako sam ti rekao da ne shebes sve.

 

Zašto bi ovo bilo bezvezno kemijanje i glupost ako radi. Moja serijska ručica se zlizala, zgulila i bila je fuj. Zato je išla nova kegla gore, isto kupljena preko ebay-a.

 

I u svom postu gore si napisao ''Znači malo kemijanja''. Tvoje kemijanje je bolje iz razloga?!?

Link to comment
Share on other sites

Moje kemijanje? Procitaj post opet.

Ja radim kvalitetno pa napravim rucicu u kozu kao sto jesam sa plavim savom ili nekim drugim kako tko voli. A ove kvazi jeftinije kugle sa ebaya gdje moram omotavat izolirku da nesto sjedne, da nesto moram brusit mi se iskreno gadi. Takve stvari neradim da bih imao kuglu koja je ocito neoriginal. Onda odite u Renault i narucite original set i to platite kak spada.

Link to comment
Share on other sites

Sve rijeseno bez kemijanja samo sam kod tokara oglodao 1.5 mm promjera nosaca rucice i sve stavio na ono postojece zuto sto ste rekli da skinem sve original u rikverc ide normalo stari feder odgovara kugla sjela do kraja hvala vam...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Netko tu kod nas proizvodi ove ručice mjenjača za Clio RS. Jel tko isprobao ovako produženu ručicu? Kakav je osjećaj pri mijenjanju brzina?!

111.jpg.b7b1394d0da2f73c134504d03bce884a.jpg222.jpg.9f7868c73ac816371b8da1fd6060f8b7.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pa nakon navike svakako bolje.

Čim ruka ima što manji put od volana dok šaltaš, to je bolje.

Nisu đabe onaj Civicov mjenjač i njegov položaj hvalili. I ne stavlja se đabe za stazu. :)

Link to comment
Share on other sites

@yutasknight

Potraži na fejsu: Enis Galijaševic...rado bih ti dao i link od dječka, ali me blokirao iako ga niti ne znam, niti sam ikad stupio u kontakt s njim ?

Neki pisu cijenu 80£ a neki 100£

Screenshot_20190804-212342_Facebook.jpg

Edited by majki2901
Prepravak krivih slika
Link to comment
Share on other sites

ovo je kontra od short shiftera [emoji3] 

Bar ti znaš da šort šifter znači kraći hod a ne kraću samu ručicu. :)
A kak misliš s tim u rikverc šaltat?!?

Pa jbg, malo je nezgodno, al funkcija je svakako tu, gledavši fotke.

 

Mislim, nema neke druge opcije da ide na serijsku ručicu. Svakako daleko najjeftinija opcija. Okej, kaj GTT veli, mogao se sami knob malo elegantnije riješit.

 

Link to comment
Share on other sites

Znam :D

Meni je ovo vise za reli aute.. Ono, visoki polozaj rucice menjaca i rucna kocnica sa zalepljenim dugmetom za otpustanje :) 

Link to comment
Share on other sites

Ma kakvi, puni ringovi, krugovi, brda toga.

Mislim, meni je ovo gore fora, rekao bi da je kopirana ručica CAE shiftera.

Meni ima prolaz i uvijek mi je to bilo lijepo vidjeti. Kad se navikneš nemre ne bit osjetno bolje i prirodnije.
Pomak ruke 20 cm udesno, a ne 30 desno i 30 dole.

Nema pravog trkačeg auta koji nema tako riješenu ručicu. Ručni, sekvencijalni preko centralne ručice, svejedno.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.