Jump to content

Panorama krov


Don

Recommended Posts

Pozdrav,

Kako sam napisao u predstavljanju; prije par tjedana sam kupio meganea.. Bilo je par problema s njim, nesto je tijeseno, nesto polovicno rijeseno, a nesto nije uopce.

E sad, to sto nije uopce rijeseno je panoramski krov. Naime, rucno na motoricu se moze otvoriti, a na sklopku ga samo zatvara.. Majstor je raskopao i zakljucio da su popucale plastike koje ga dizu i da je tu greska. Tih plastika ima samo u originalu, i poprilicno su skupe za ono sto se dobije. Da li zna netko gdje bi se mogle naci jeftinije (moze i polovne), ili jos bolje: Da li postoji netko na forumu tko se bavi panorama krovovima, pa da se moze nesto drugo iskemijati?

Link to comment
Share on other sites

Joj ljudi nemoze se sve printati...

Za 99% stvari to moze posluziti samo kao prototip a ne kao trajno resenje neceg sto se koristi.

Don, napisi ili jos bolje slikaj koji ti je tacno dio stradao.

Link to comment
Share on other sites

Najbolje ti je nekaj rabljenog probati naci, samo to opet po dijelovima nitko nece prodavati..

Ja sam imao slicno iskustvo s siberom na Laguni I, u Renaultu kostalo preko 10.000 kn, s ebaya sam narucio komplet rabljeni za 100 €.

Renault nije prodavao pojedine dijelove sibera, vec samo kompletni od neke firme koja je to za njih radila.

Link to comment
Share on other sites

moras slikati pa ti mozemo pomoc, ili makar na nekoj shemi oznaciti jer ovako tesko. inace i ja mucim muku s istima :D jer su se meni pohabale sine u kojima klize krov

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ovako.. Nakon sto sam sve opet rasturio dosao sam do zakljucka da je 99% problem u motoricu tj. Ne u samom motoricu, nego u centrali krova. Htio sam probati drugi da se uvjerim, ali nazalost ni jedan ga otpad nema :( narucio sam s ebaya iz engleske, i sada sam na iglama sljedeca 3-5 radna dana dok ne stigne :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nakon 2 mjeseca maltretiranja i vjerovanja "majstoru" koji vec masu Renaultovih panorama krovova "slozio", vec sam se polako poceo miriti sa cinjenicom da se nikad nece krov otvoriti, odlucio sam malo ukljuciti mozak i progruntati kaj bi moglo biti. Nakon skidanja motorica vidio sam da nece vrtiti zupcanike u smjeru otvaranja ni kad je skinut sa sajli i nema nikakvog otpora. Spojivsi motoric direktno na akumulator vidio sam da radi u oba smjera. Sto je eliminiralo i njega kao kvar, te mi je kao jedina mogucnost ostala centrala krova. Nju nazalost nisam imao kako istestirati, niti sam nasao ista kod nas na otpadima za probu ostala mi je jedina opcija naruciti s ebaya motor i centralu za 38£ i riskirati. Odlucio sam riskirati 38£, pojeo sam si sve nokte cekavsi 10 dana i kada je napokon stigao danas vidio sam da se isplatilo.. Montirao sam ga, i kako je vidljivo na videu, krov radi kao da je upravo izasao iz tvornice.

 

Hvala svima na savjetima i pokusaju pomoci.

 

Link to comment
Share on other sites

možeš samo pojasniti pod šta podrazumijevaš "centralu krova", budući da ga imam i ja pa da znam što pogledati u slučaju kvara?
 i još jedno pitanje, lagano mi škripi kod zatvaranja, ima negdje neki manual u kojem je opisano kako to podmazati ili nešto sl.?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.