Jump to content

Master cilindar kvacila


megane_dci

Recommended Posts

Da li netko ima postupak skidanja master cilindra kvacila i eventulano rjesavanje skripe (cviljenja) istog prilikom pritiskanja i odpustanja. Znaci cilindar nije propisao, kvacilo je isto kao sto je i bilo samo sto iritantno skripi. Skripa nije do pedale, nego bas do cilindra.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

kad odspojis od pedale i i hidraliku zakrenes u desno za 30-40° i povuces prema motoru..treba skinut akumulator sa nosacem, kuciste filtera zraka...

ne zaboravi odzracit kuplung ako odspajas master

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Znaci sami master cilindar izgleda ovako. Na njemu nema nikakav pipak za odzracivanje. Na kraju hidraulicne cijevi gdje ulazi u samu getribu postoji "pipak" sa kapicom koji vjerojatno sluzi za odzracivanje međutim on je fiksan, neodvrce se. Kakav je onda postupak odzracivanja?

IMG_2094.JPG

Link to comment
Share on other sites

Moras podignut osigurac i pomaknut za jedan zazor (britanci kazu notch, ko jos jedan utor za osigurac) i pustit da procuri ulje bez balona.  Najbolje stavit prozirnu cjevcicu

Link to comment
Share on other sites

Znaci ako sam dobro shvatio sami master cilindar se neozracuje zasebno, nego na samoj tlacnoj cijevi na podrucju gdje ulazi u getribu gdje i postoji pipak (za odzracivanje). Znaci sa te tlacne cijevi koja ulazi u getribu se skine osigurac i povuce vanka za jedan "zub" i kad procuri cisto ulje na pipak, cijev se vratim za taj jedan zub i to je to.

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.