Jump to content

Megane II problem sa zaključavanjem i otključavanjem


bambo1

Recommended Posts

Pozdrav. Imam problem sa otključavanjem i zaključavanjem megana, posjedujem h-free karticu kad zaključavam preko dugmića na kvakama rade prednji lijevi i desni i zadnji lijevi dugmić kod otključavanja kad stavim ruku pod zadnju lijevu kvaku otključa normalno prednja lijeva kvaka treba je povući jednom da se otključa a prednja i zadnja desna ništa. ako neko može pomoći bio bih zahvalan!

Link to comment
Share on other sites

Bilo bi lijepo da malo jasnije postaviš pitanje. Zadnji lijevi dugmić? Ne otključava se kod povlačenja kvake nego kad registrira ruku.

Link to comment
Share on other sites

Točno zadnja lijeva kvaka a prednja lijeva dakle vozačeva ne registrira ruku već kad ju povučeš otključa auto prednja desna ne registrira ruku niti otključava kad ju povučeš tako i zadnja desna

Link to comment
Share on other sites

I ja imam takav problem i ne sekiram se. Problem je 99% vlaga u vratima i njena moguća djelovanja na elektroniku u vratima. Sad ići raskopavati i tražiti,mislim da nema prevelikog smisla iako bih i ja volio znati ako ima kakvo lakše riješenje. :)  Radije zaključaj iz daljine i približi se autu bez kartice i provjeri jel sve zaključano. :dobroje:

Link to comment
Share on other sites

I još jedno pitanje kada karticu koristim duže u h-free modu t.j. ne ubacujem je u utor vozilo ne radi otključavanje i zaključavanje preko daljinskog nego moram otključati putem kvake nakon toga ubacim karticu upalim auto ugasim i dugmići na daljinskom prorade da li je to normalno?

Link to comment
Share on other sites

Problem se često krije u bateriji kartice ali i u spojevima i elektronici centralnoga. Taj sustav se saatoji od svega i svacega. Od citaca i kartice pa do tastera u vratima,kvaka i senzora u vratima. Dijagnostika po mogucnosti ovlastena (clip) bi ti olaksala tj eliminirala dosta toga da ne lutaš.

Link to comment
Share on other sites

Baterija je zamjenjena i to se počelo dešavati nakon što mi je kodirana druga kartica naravno na crno i onda sam došao na ono ko ne plati ..... Plati doktora pošto mi je prijatelj direktor u Renault Nissan Hrvatska zvao sam njega da mi naruči original karticu i da izvršim kodiranje u servisu pa sad čekam i naravno napravim dijagnostiku nadam se da će poslije biti riješeno

Link to comment
Share on other sites

Za jedan auto najvise dvije kartice mogu biti sinhronizirane s autom. 1450kn je kartica a 100kn kljuc. Moze i bez njega.

Link to comment
Share on other sites

Jasno ja sam imao samo jednu h-free a ovaj frajer je radio u renault-a pa kao on je to odradio i napravio običnu no međutim problemi

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

imam također problem sa otključavanjem vozačevih vrata. Radi se o Meganu 1,4 16 v, kratkom, 2005. godište. Kada otključam vozilo sva se vrata mogu otvoriti osim vozačevih, a kada malo lupnem ispod kvake onda mogu i njih otvoriti. Šta bi to bilo, ako neko zna neka pomaže....ide mi na živce.....  

Link to comment
Share on other sites

Mozda zapinje motoric? Nisi probao skinuti tapicirung i pogledati poblize?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.