Jump to content

ler gas - gašenje..


brzi16v

Recommended Posts

motor 1.6 16v, znaci bio je miran ler gas uvjek ali dok je upaljena klima i prilikom kočenja prvog nakon paljenja klime autu padnu okretaji na 0 i ugasi se...zatim sam skinuo klapnu na usisu, bila je dosta crna-zaprljana, to sam očistio, samu klapnu nisam ni pomaknuo...e sad sto se tiče klime i kočenja auto se vise ne gasi, ali sad okretaji variraju i to u smislu nekad kad pustim gas ler je 750  okr/min a nekad recimo 1200okr/min.., znaci ne variraju okretaji 750-1200 nego nekad kad stanem su 750 nekad 1200 ili 1100 kako kad..sta probat?

Link to comment
Share on other sites

Ono s padanjem okretaja na nulu mi je bilo na starom autu. Problem je bio u prljavoj klapni. Možda nisi dobro očistio pa je neki komad ostao zbog kojeg klapna ne zatvori do kraja u leru. Spoji ga na diagnostiku u leru i vidi. Throttle position bi trebao biti cca 10% +-3%, tlak MAP senzora (Absolute Manifold Pressure) 28-33kPa.

Vidio sam jedan auto kojem je TPS bio na preko 20% i tlak usisa 38kPa kada je klapna bila prljava jer nije zatvarala. Kad čistiš klapnu dobro je skinuti konektor s nje jer ako se se motor leptira odluči pomaknuti može ti otkinuti prst.

Link to comment
Share on other sites

ma fino sam ga ocisto sa obadvije strane i sve je fino cisto, nije mi jasno zasto se to sad desava...pomoć

Link to comment
Share on other sites

di da ga sad spojim teb na mobitel? na  isti sam identican nacin cistio i u megy 2 1.6 16v i sve super radi

Edited by brzi16v
Link to comment
Share on other sites

Meg 2 je bolji auto od trojke, što si i sam ustanovio[emoji12] odi kod đure, ima obd Bluetooth pa probaj spojit, možda nešto i vidiš

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.