Jump to content

Rabljena Laguna II - 1.9dci 2004. godina


Blashyrkh

Recommended Posts

Pozdrav ekipa, 

kolega planira kupiti rabljenu Lagunu II, 1.9 dci 2004. godina. 
Molio bih, preventive radi, što bi trebalo pogledati na samom motoru tj koje dijelove pregledati?

Radi se u prijeđenih cca 180.000 km. 

Unaprijed hvala, 

Dario

Link to comment
Share on other sites

Motor kao motor je ok, meni se pokazao kao najbolji dio auta. Ako uredno pali, mirno radi u leru, ne dimi i uredno ubrzava bez zastajkivanja to je vise manje to. Spojiti na clip vidjeti ima li kakvih gresaka. Ovjes na tom autu je poprilicno osjetljiv. Kugle, spone, krajnici i zadnji seleni najcesce odlaze. Vidjeti stanje kvacila jer je u paru sa zamasnjakom skupo. Unutrasnjost se poprilicno lako istrosi. I odrzavanje nije toliko skupo ali ako se covjek namjeri na krivu to kosta. Razmisliti 2 puta prije kupnje ;)

Link to comment
Share on other sites

Pogledati stanje turbine (CLIP će javiti greške u talkovima punjenja ako postoje, a vizualno zahtjevati da sve oko turbine bude očišćeno, provozati 10-20 km, pogledati ponovno stanje, ima li okolo ulja i sl.). Provjeriti rad papučice kvačila, ne bi trebalo biti zračnosti. Potpisujem sve što je kolega iznad rekao, premda ja s tim nisam imao problem nego s nečim drugim. Naime, provjeriti sve one tipkice, polugice i potenciometre unutar kabine te obavezno provjeriti rad klima uređaja i rad ventilacijskih otvora, to može dosta koštati, a i uvijek treba biti oprezan kada je u pitanju plastika na L2 jer je jako loša. Nadalje, provjeriti rad svih podizača prozora. Mjehurići na šajbi (donji dio šajbe, točno na pola) znaju biti pristuni kod L2 također, pa bi trebalo i to vidjeti.
 

Link to comment
Share on other sites

U redu. Odmah printam i dajem kolegi. 

HVala na stručnoj pomoći i imate pivu od mene obojica :) more i gablec

pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Neka još malo prispara, ako moze i nek gleda ph2 ako bas hoce lagunu...

Ja mu ne mogu preporuciti lag2 ph1...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ne mogu ni ja. Zapravo, ovi osnovni dijelovi (motor, mjenjac pa i karoserija) rade savrseno, naravno, ako je auto propisno odrzavan, ali "kvaliteta" plastike ce ga ubiti u pojam. Gotovo sve sto je plasticno, vjerojatno ce puknuti kad-tad, a to zna izludjeti covjeka. Definitivno nije "radni konj".

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.