Jump to content

Čudni zvukovi iznad 50 km/h


Bubi Poreč

Recommended Posts

Nakon cca 50-60 km/h mi se pojavljuju neki zvukovi, rekao bi iz vrata, ali ne mogu točno locirati. kao da trese struja, "bzzzzt-bzzzzzt-sssssst". I to s lijeve i desne strane, kao da je nešto u vratima/štoku. nisam još ništa skidao, pa da pitam ako je netko imao sličnu situaciju.

ponekad se to dešava na višoj brzini, ponekad je glasnije, ponekad tiše... :hm:

Link to comment
Share on other sites

molim lijepo, nisu to čudni zvukovi več cvrčci, vjerovatno  odkad je zahladilo to čuješ.

meni se to ponekad dešava i ustanovio sam od kuda ide taj zvuk.

sa unutarnje strane kada otvaraš vrata imaš naravno kvaku i iza te kvake je nekakav krug

to je čitač-sensor za ključ-karticu i ta kvaka odnosno tak krug proizvodi taj zvuk

negdje sam pročitao da bi trebalo, izvaditi kučište od unutarnje kvake i staviti neki tanki matrijal kao dihtung i vratiti nazad

Link to comment
Share on other sites

Moguce da je ovo sto je kolega naveo. Iza kvake sa vanjske strane ako imas one plastilice za senzore one znaju zvrndati. Najbolje da ih zaljepis ljepljivom trakom pa napravis krug. Ako nema zvuka to je. Onda treba skinuti oblogu vrata i tu plastiku silikonom zaljepiti.

Link to comment
Share on other sites

hvala ekipo. učinilo mi se da zvuk dolazi od vanjskih kvaka s unutarnje strane vrata, ali mi je bilo nelogično, a zvuk nespojiv s plastikom. probati ću za vikend skinuti oplatu i to poljepiti, pa ćemo vidjeti :hey:

Link to comment
Share on other sites

Nemoj odmah skidati oplatu. Prvo krep trakom ili selotepom zaljepi te plastikice sa vanjske strane ispod kvake, pa onda napravi đir.

Ako tada ne zvrnda onda znadeš što je, pa ćeš onda skidati oplatu.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.