Jump to content

remen proklizava + temperatura


zac7654321

Recommended Posts

ekipica, u zadnjih par dana (kiša) pri paljenju čujem neki remen da proklizava... auto radi ko zvrk, nema nikakvih problema, samo zvuk proklizavanja koji prestaje ubrzo... mišljenje?

uz to, obzirom da sam nedavno uzeo OBDII kako bi napokon vidio kak i na kolko se vrti malo djubre, sam skuzio da mi temperatura motora pada.

npr., jučer idem s posla, auto se zagrije na 90° na semaforu, krenem i temp padne na tipa 75-78°... otvoren termostat? razlog za brigu?

thx

Link to comment
Share on other sites

Možda neki natezač remena cvili? Neka remenica?

Mislim da si dobro pretpostavio za termostat. Ja bi to mijenjao čim prije na tvom mjestu za svaki slučaj. Tako nagli pad nije normalan. Ako se ništa ne promijeni onda je možda vodena pumpa preslaba.

Meni je temperatura motora stalno 88-92 stupnja u gradskoj vožnji, ali kad je vani ispod nule onda mi počne padati kada dulje vozim u 5. brzini na obilaznicama i magistralama na oko 2000 okretaja nekad i do 50 stupnjeva. Tad i grijanje kabine oslabi.

Edited by Med0
Link to comment
Share on other sites

Vidio bi ja tvog dizla na -15 u Zagrebu :-p   U Dubrovniku sam za Novu godinu hodao u majici bez rukava po starim zidinama :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

ovih zadnjih par dana pri prvom jutranjem paljenju je auto na čoku (tipa 900 - 1000 okretaja), kaj mu je još zima? nije takav zebec ujutro, iznad 10°C ziher...

Link to comment
Share on other sites

Definitivno obojici nije ispravan termostat. Meni je golf na -15 drzao ok temeperaturu a jos ima i plin dakle jos isparivac hladi dodatno cak i na manje od 2000 okretaja, ali tek kada je dosao novi termostat :)

@zac7654321 normalno je da drzi nesto povisene okretaje. Cak ces i po ljetu kada je 40c primjetiti maaaalo povisene okretaje dok se ne zagrije.

Link to comment
Share on other sites

thx, to me brinulo... inace, termostat jer pregledan u međuvremenu i stučnjaci su ustanovili da je ok... ovo je novi moment koji me zabrinuo...

Link to comment
Share on other sites

Sinoć žena nije zapeljala auto u garažu. Ostavila ga je vani. U autu je bilo preko 40 stupnjeva, a vani valjda 25. Upalim ga i on digne na 1200 okretaja. Uvijek to napravi na prvo paljenje.  Kad se nakon cca pola minute lambda senzor ugrije i uđe u closed loop onda sruši okretaje.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.