Jump to content

twingo 1.2 8v na plin


dado_sk

Recommended Posts

Kolege,ima li tko takav i kakva su iskustva? Kum mi ga se sprema ugraditi. Ide svaki dan na posao 120 km. Motor je 8v pa da li gore brtve i ventili?

Link to comment
Share on other sites

Bilo je puno rasprava na ovu temu i uvijek je bio zaključak da ti motorići nisu baÅ” sretni sa plinom.

Od 1.4 na gore je ok, ovi 1.2 ne.

Ā 

Link to comment
Share on other sites

Od kolege iz firme prijateljica ima vec 10-ak god plin u twingu'98 8v, pred par mjeseci joj je mjenjao brtvu glave jer je strulila od starosti, trosio je vodu.

Sve je drugo bilo dobro.

Auto ima preko 350tkm..

Link to comment
Share on other sites

ja sam racunao isplativnost plina s obzirom na davanja, servise,ateste svakih x godina, regu itd. i racunica mi je da se to ne isplati ako se ne prelazi 20tkmĀ godisnje, jos uvijek su dizelasi tu najbolji.

tj. da budem precizniji, ako sve valja i ne bude nikakvih kvarova u vremenu otplate, onda je isplativost bolja ali... benzinski sistem je jedna instalacija a plinska je jos jedna, znaci mogucnost kvarova je (skoro) dupla.

u tom smislu su dizeli ipak kvalitetniji i na kraju krajeva jeftiniji.

Iako sam ja eko-lik, odustao sam od plina ali me jako zanima stavit u twingaca elektromotore :D

Link to comment
Share on other sites

JoÅ” nisam sreo ni jednog Twinga s plinom. Plin u Loganu imam već viÅ”e od 8 godina i o plinu u autu imam samo riječi hvale. Ipak ugradnja plina je uvijek kompromis u kojem neÅ”to gubiÅ” da bi na drugoj strani dobio. Tu je svaka pauÅ”alna procjena isplativosti upitna a najbolja referenca je nečije iskustvo sa identičnim vozilom (iako čak i tu treba biti oprezan).

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglaÅ”avanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vaÅ”em web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa koriÅ”tenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponaÅ”anja.