Jump to content

Zujanje temp. senzora


htclio

Recommended Posts

Ovo citam po internetu da nije rijetkost, dakle zuji ventilator koji upuhuje zrak na senzor temperature kabine koji se nalazi iza retrovizora. Koliko znam ovo imaju samo modeli sa automatskom klimom.

Rastavljao sam ga, cistio, puhao kompresorom al bez rezultata, i dalje zuji.

Ne preostaje mi nista novo nego da kupim novi/rabljeni koji nece zujat.

 

Jel pasu ti senzori i sa drugih modela renaulta (novijih/starijih)?

 

Link to comment
Share on other sites

Kod mene se čuje samo dok je kontakt i radio skroz stišan. Čim upalim motor vise ne, jer ga isti nadglasa.

Link to comment
Share on other sites

Zujanje pocne cim ima kontakta, ne prestaje dok ne ugasim auto i izvadim kljuc.

Kod mene se motor uopce ne cuje i ne osjeti u autu (pri stajanju), da nema blage vibracije na mjenjacu nebi ni skuzio da je upaljen - ako upalim radio, moram ga stavit na desetku da bi nadglasao zujanje.

Ubija me taj zvuk...

Edited by htclio
Link to comment
Share on other sites

Meni je stvar spasila kap ulja dok je lagano, lagano zujao. Motoric je poprilicno klasican, mislim da ne bi trebao biti problem naci zamjenu.

Link to comment
Share on other sites

izvadio sam ga ponovo, od prasine ni rijeci, zvuk koji je bio je prvenstveno se dogadja zbog vibracija koje se prenose na plastiku koja zaklapa cijeli taj dio iza retrovizora, i zato je bilo toliko glasno

uz to, statori su bili nesimetricni (prosli put uopce nisam obracao pozornost na to) pa pretpostavljam da je prvenstveno to pridonijelo vibracijama

ispravio sam statore (odokativno), oblizio cijelo kuciste gumom, namazao osovinu sa wd40 (nisam imao nis drugo kod sebe) i  evo, sad se jedva cuje, u prometu nikako.

 

 

Edited by htclio
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.