Jump to content

Kapa ulje na karteru


laguna22

Recommended Posts

Imao sam problem sa DPF- om. Zastopao se do kraja i morao sam ga dati na ciscenje. Sad kad je sve otvoreno vidio sam da mi slini na karteru. Posto sad moram opet staviti cisto ulje, zanima me kako mogu sprijeciti slinjenje na karteru. Imam aluminijski karter i nema dihtunga izmedju. Sutra mi dolazi DPF od Lastovcica i htio bi to rijesiti u jednom potezu ako se moze.

Edited by laguna22
Link to comment
Share on other sites

jesi siguran da je bas na karteru mozda je negdje gore iznad pa ti se sljeva na karter?? semering radilice ili .... 1000  mogucnosti..!!

Link to comment
Share on other sites

Provjereno na karteru. Kako smo sve skinuli, dobro smo pregledali i sve je suho. Turbina, semerinzi, slini samo dole na spoju bloka i kartera. Postoji li mogucnost stavljanja nekog drugog dihtunga da sprijecim slinjenje. Sad cu usput i zamjeniti sva crijeva koja idu na sonde tako da sam miran. Neka crijeva u blizini DPF-a su nepovratno ostecena od velike temperature koja se razvila.

Edited by laguna22
Link to comment
Share on other sites

ako ti je bas na karteru ond kupi pastu za brtvljenje namazi na karter pusti da se osusi i rijesen problem..

Link to comment
Share on other sites

DPF si čistio ili si ga razbio pa je ostala prazna kutija?

Za karter imaš specijalna brtvila za kartere, uljne i vodene pumpe...

Svaka bolja trgovina dijelova ima.

Link to comment
Share on other sites

DPF sam dao na ciscenje kod Lastovcica. Oni ga otvore, ociste, ponovno zatvore i ispitaju. Hvala za pastu. Sutra kupim

Link to comment
Share on other sites

U attachmentu ti je screenshot Loctite brtvila. Imaju bas proizvod za brtvljenje kartera.

Ja sam se prije par dana trazio nesto sto je otporno na ulje, pa sam naletio na ovaj katalog.

Loctite_brtvila.jpg

Link to comment
Share on other sites

Frendu smo karter na c3 zabrtvili nekakvim abro brtvilom bas za kartere. 3 godine je proslo, ne curi i dalje. Ostale nisam probao... I mislim da ima po svim autodijelovima za nabaviti.

Link to comment
Share on other sites

Loctite 5910 imam doma. Piše na njemu da je za brtvljenje obruba na motoru i da je sensor-safe. Jedan savjet: ako ga koristiš možda bi bilo dobro da ne pališ auto dan-dva. Razlog: sporo se "suši". Dugo mu treba pogotovo ako je zrak hladan i suh. Koristio sam ga za brtvljenje MAP senzora po ljeti i trebalo mu je čitav dan da se primi kako treba i još par dana da se uhvati skroz.

Postoji Loctite 5920 koji je bakrene boje i navodno je isti kao i 5920 samo trpi veće temperature. Oba imaš u Bauhausu na auto odjelu. Tamo sam kupio svoj.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.