Jump to content

Unutarnji retrovizor - ručica


borny

Recommended Posts

Pojavio se problem sa unutarnjim retrovizorom na Cliu.

Ručica koja spušta ogledalo ne funkcionira. Jednom prilikom je nešto unutra preskočilo/puklo i sada ručica nema funkciju. Ogledalo nije moguće spustiti prema dolje.

Nosač je zalijepljen za staklo, a samo kućište retrovizora je nataknuto na taj nosač. Nosač ima kuglicu na koju je, kako izlgeda, retrovizor nabijen.

To se može izvaditi ili ima neki drugi način popravka?

Link to comment
Share on other sites

sta nije da se skine staklo pa da se onda skine retrovizor? jer tati je na coltu isto pukla rucica, tj. mehanizam unutra ali se sa rukom moze staklo nastelat. ali on je spominjao da se cijeli retrovizor mora mijenjat. neznam kako je za renault

Link to comment
Share on other sites

Nemam mira pa sam pokušao skinuti retrovizor sa nosača. Začudo, uspio sam, a da pritom ništa nisam strgao. Ide na čupanje, naravno.

Nema načina za rastavljanje, nikakvih vijaka i sl. Kod ručice je rupa i vide se nekakve plohe, ali ništa konkretno. Malo sam čačkao oko toga povećim šerafcigerom i uspio koliko-toliko vratiti prvotnu funkciju. Očito nije najbolje sjelo jer se ne spusti skroz, ali je dovoljno dobro zasad.  Ako krene opet zezati, uzet ću novo ili polovno.

 

Link to comment
Share on other sites

Kako nema načina, ima. Sve se da rastaviti. Ja sam kod sebe rastavljao jer sam imao isti problem (nisam mogao staklo podignuti, uvijek je bio nagnut prema dolje).

Kod tebe je razlog isti kao i kod mene, a to je sajla. Ručica je sa nosačem stakla povezana sa tri sajle. Na kraju svake sajle ima metalna kuglica koja uliježe u svoje ležište na plastični okrugli nosač stakla. Ako pukne ta kuglica ili se proširi ležište (plastično je pa se proširi) tada ti jedna sajla nije u funkciji i nemožeš namještati staklo. U oba slučaja nema popravka nego ide novi retrovizor.

Rastavljaš tako da prvo skineš staklo. Tada ćeš vidit okrugli nosač stakla koji se sastoji iz dva dijela, jedan pomični i jedan fiksni. Taj fiksni je zavidan u kućište retrovizora. Njega odvidaš pa ćeš moći odvojiti nosač i vidjeti točno u ćemu je problem.

Link to comment
Share on other sites

Kako da skinem staklo kada je preko njegovog ruba navučena nekakva guma koja je zalijepljena za plasično kućište?

Pokušao jesam staklo lagano izvući, ali frka mi je da ne pukne.

Link to comment
Share on other sites

Nerazumjem kako je zaljepljeno. Pa da je staklo zaljepljeno za kućište (vanjsko) retrovizora nebi se moglo pomicati.

Mora se moći samo staklo skidati i zamjeniti. Uzmi zidarsku špatulu i skini ga.

Retrovizor.thumb.jpg.2c484d6382113cb503f

Link to comment
Share on other sites

kupi na otpadu polovni, isti su za masu renaulta

Edited by frenchkey
Link to comment
Share on other sites

Lijepo piše u naslovu i prvoj rečenici prvog posta :)

Edited by borny
Link to comment
Share on other sites

Hebi ga, star čovik, a tipka bez naočala. :tup:

Unutarnji retrovizor nula bodova za rastavljanje. Staklo je zaliveno u plastiku.

Link to comment
Share on other sites

Hehehe, ma sve pet.

Nego, imaš kakav part nr. da potražim ebayu i sl.?

Link to comment
Share on other sites

Nemam part no., ali ukucaj "clio 2 interior rear view mirror" i dobit ćeš mali milijun linkova ili skini svoj retrovizor pa vidi part no.

Link to comment
Share on other sites

baš sam negdje lani gunđao kako su na renaultima još od 19-ice pa na ovamo mahom isti retrovizori, osim onih samozatamnjujućih. Teško im bilo nove dizajnirati.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.