Jump to content

HITNO Elektronika Scenic 2


quaterbeck

Recommended Posts

SAMO PRILIKOM PALJENJA ŽMIGAVCA (LIJEVI, DESNI I SVA ČETIRI) na kontrolnoj tabli mi se pali: 1. auto lights activated, 2 zatim se pale sami od sebe brisači,  3. isljuči mi servo volan, 4. ventilacija se ugasi, 5 upali se lampica STOP,  itd. da bi nakon toga morao stati ugasiti auto i sve nanovo radi normalno, jedamput mi se dogodilo i da nisam mogao ugasiti auto nego sam ga morao ubaciti u 2  i naravno preko kvačila što nije preporučljivo.

Ako je netko imao slična iskustva a spreman je podijeliti i pomoći zahvalan bi mu bio 

2005.g. 1.9 dci 88kW

Edited by quaterbeck
Link to comment
Share on other sites

Pregledaj prvo osigurače,možda je vlaga u pitanju.

Link to comment
Share on other sites

provjeri zategnutost klema na akumulatoru...mislim da je bio neki video na you tube baš na tu temu

Link to comment
Share on other sites

Provjerio sam osigurače sve je u redu ....

+ Klema mi je bila nezategnuta, odnosno mogao sam klemu vrtiti na akumulatoru, stegnuo sam i isprobao ga voziti 10- ak km  i za sada ne pokazuje greške niti probleme, a sada kada malo bolje razmislim takove mi je probleme stvarao i kada je bio slab akumulator i kada sam kupio novi problemi su nestali..

U svakom slučaju se zahvaljujem na savjetu i pomoći 

Link to comment
Share on other sites

Preporucio bih ti da ga nakon ovog spojis na dijagnostiku i pobrises nakupljene greske, kojih ce vjerovatno biti prilican broj. Problemi s akumulatorom znaju poprilicno iz takta izbaciti musicavu Renaultovu elektroniku.

Meni je stari akumulator skoro do "neprepoznatljivosti" promijenio auto - na losije naravno. Spajanje na dijagnostiku i brisanje gresaka je vratilo stvari u normalu. Clan VaragaOsijek ti ima dijagnostiku, pa se mozes s njim dogovoriti.

 

Link to comment
Share on other sites

Hvala na savjetu za dijagnostiku , upravo sam riješio sve navedeno i naravno bilo je jako puno registriranih grešaka, međutim riješiš jedan problem pojavi se drugi eto radi se o ručnoj parkirnoj kočnici kada ga parkiram na brdu gledajući auto prema dolje i povučem parkirnu i pustim nožnu kočnicu  krene nabijati ručna otpozadi jedno 5-6 sekundi. Ona zakoči auto, hoću reći ručna dobro odradi jedino to nabijanje što se čuje i tom prilikom izbaci naranđasti trokut "P" kada nakon toga otpustim ručnu nestane taj trokut. 

Pa eto ako tko ima kakav savjet dobrodošao.

Link to comment
Share on other sites

Bilo bi dobro da odes pogledati što se dešava jer su taman kilometri kad počne raditi gluposti. Nekad pomogne podmazivanje ako kotačići nisu oštećeni, a nekad zamjena cijelog sklopa što nije nimalo jeftino. I nažalost nisu sve iste pa rabljenu naći je lutrija. Prijatelj ima problem već 1.5g i sad je krepala za skroz. Počelo je isto tako sa nabijanjem ali nije odmah reagirao, pa je nakon 5-6mj otišao kod majstora koji je nešto zakrpao, ali ne i popravio. Sad je u ZG Dubravi našao nekoga koji navodno zna šta radi.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.