Jump to content

Clio 2 1.6 16v


zvonac

Recommended Posts

Pozdrav radni narode, i tak, ulazim u zavoj u trecoj (blagi zavoj, 45°) i clio se ugasi stanem sa strane upalim ga i krenem dalje. Nakon dva sata od prvog problema, eto ti drugi isti problem, ovaj put idem nizbrdo lagano u trecoj, clio se ugasi, stanem sa strane upali od prve.. Motor je bio zagrijan, znaci nije se dogodilo kod hladnog starta..

 

Ima ko kakvih ideja o cem bi se moglo tu radit?

 

 

 

Edited by zvonac
Link to comment
Share on other sites

Nisam primjetio nikakve zute lampice, nakon gasenja ostanu svijetlit crvene lampice, kao i kod pocetnog paljenja motora..

Dobil sam info da bi moglo bit u pitanju: senzor bregaste, pumpa goriva i senzor radilice, potonje sam mjenjal prije 4-5 mj.

 

Link to comment
Share on other sites

Kad je dovod goriva problem onda auto obično krepava prije nego stane. Kad se isključi obično je struja.

Senzor bregaste nemaš. Ako je senzor radilice onda bi vjerojatno imao problem s prvim paljenjem auta ujutro (vergla, a ne kresne). Vidi da li su ti labave ili korodirale kleme na akumulatoru ili masa motora. Može biti i električni dio brave kod volana pogotovo ako imaš težak privjesak na ključu.

Link to comment
Share on other sites

Pa kaj klitaci nemaju senzor bregaste?

Onda samo jedna opcija ostaje, pumpa goriva.

Budem ocistil kleme i pogledal oko pumpe goriva, pa cemo vidit kaj dalje..

Link to comment
Share on other sites

Ako ti se auto naglo ugasi onda sam siguran da nije pumpa goriva.

Nego? Ak nema senzora bregaste, senzor radilice zamjenjen, kolko sam gledal kablove na aku su ok.

Imal sam slični problem na Polu (1.3 GT, 91.god) isto mi se znao ugasit, na kraju se ispostavilo da su žice bile korodirale nekaj oko pumpe goriva je bilo riječ, kolko me sjećanje služi, mada je prošlo dost vremena od tad ( 11god.) tak da sam već i zaboravil, al znam da me dost stajao živaca oko tog gašenja..

Edited by zvonac
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.