Jump to content

Laguna 2 Grandtour - parking senzor ne radi, zamjena istog


instrooktor

Recommended Posts

Lijep pozdrav svima, dakle odnedavno imam sljedeći problem: zadnji desni senzor mi je otkazao, tri rade jedan ne radi i radi toga ne radi cijeli sustav za parking senzore, kada malo lupnem po tom senzoru koji ne radi sustav mi nakratko proradi osim toga koji ne radi..... Nabavio sam isti takav identični original senzor i zanima me da li ga ja sam mogu jednostavno zamijeniti, tj.koji je postupak vađenja, vadi li sa sa unutarnje strane branika ili se izvlači prema van pošto mi to sve djeluje kao da je ljepljeno,ako je netko to sam već radio ili zna način bio bih zahvalan na pomoći.

 

Edited by instrooktor
Link to comment
Share on other sites

Na berlini moraš barem popustiti stražnji branik, jer senzori se vade prema unutra, a i instalacija je "u knap".

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Novosti: nabavio i promijenio zadnji parking senzor ali i dalje pokazuje istu gresku na dijagnostici, da je zadnji desni senzor pokvaren i greska u instalaciji, preko dijagnostike pobrisane greske ali stalno ista  stvar se ponavlja, po ovome je moguce da je i onaj stari senzor ispravan, e sad odakle krenuti, najvjerojatnije je u zicama problem koje vode prema senzoru ili u upravljackoj jedinici?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Da neotvaram novo, kad ubacim u rikverc cuje se dugi beep kao greska al dvije sekunde prije toga ako ima nesto iza auta daje mi signal. Pokusao sam ubacivat u rikverc i ispitivat svaki senzor prije nego mi gresku baci i svaki mi daje signal. Sta moze bit problem?

Poslano sa mog FRD-L09 koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Zeznuti su ti senzori, moze biti bilo sta, meni tako jednom davali znak dugo beeep kod ubacivanja i nisu radili, desni krajnji, ja raskopao branik, gepek, rastrgam kablove idem po njih da nadzem gde se spajaju da otkacim, uradim to, dodzem do senzora jedva ga iscupah ali on zakrivljen ne moze van samo se malo oslobodi, zatim vice zena moram da je nosim kolima negdje i ja prekinem rad samo zakacim konektor, i vratim senzor, pricvrstim branik provizorno kolko da mozem voziti upalim i gle - sad senzori rade najnormalnije i to vise puta probano, saberem auto sve montiram kako je bilo probam - opet ne rade. Ostvim tako i par dana nista ne diram i jednom po 3-4 dana opet prorade i do dan-danas proslo god dana jos jednom nisu se pokvarili. Ko zna sta je bilo posredi, mozda vlaga od kise ili pranja auta upala u branik, mozda nesto drugo.... posto sad sve ok i ne zamaram se vise da opet popravljam.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.