Jump to content

Zadnji brisač - ručica brisača zeza?


Med0

Recommended Posts

Jučer je bilo vlage zbog kiše i auto mi je bio vani jedno vrijeme. Prozori se zamaglili od stajanja auta na parkingu. Sjednem u auto idem se vratiti doma, a zadnji brisač ne radi. Tekućina šprica uredno po zadnjoj šajbi, ali brisač nula bodova. Cimao sam par puta, pa se zadnji brisač upalio i više ga nisam mogao ugasiti :) Nakon 20ak sekundi pokušaja paljenja i gašenja na ručici prestao je.

Kasnije je zadnji brisač radio normalno. Svo vrijeme sam bio na cesti pa nisam mogao stati da vidim hoće li se brisač upaliti ako dam auto u rikverc.

Da li to ručica brisača zeza? Da li su se kontakti napili vlage pa je nešto preskakalo unutra? Da li je to neki znak da bi trebao popraviti ili zamijeniti tu ručicu? Auto ima BC što znači da ručica brisača ima tipku za BC.

Link to comment
Share on other sites

BC = Board Computer = Putni kompjuter

Možda ako netko reprogramira UCH jer mislim da on aktivira zadnji brisač kada ubaciš u rikverc.

Link to comment
Share on other sites

znam da se automatski pali zadnji brisač, no imam informaciju da se to ne može deprogramirati da se tako izrazim... imam i ja tipku za bc i radi sve normalno, a ne vidim nigdje kontakte gdje bi se mogli navlažiti osim na samoj plastici gdje se spaja sa zadnjim staklom srećom nije ti problem skinuti zadnju unutarnju plastiku sa vrata pa pogledaj.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.