Jump to content

Megane 3, 2009. - "Toxic fumes" lampica i gubitak snage


PSuran

Recommended Posts

Pozdrav, 

A auto je ugrađen plin. 

Kako stoji u naslovu, ponekad mi se pali ta lampica i, tad kad se upali, motor radi slabo, kao da je na 30 posto snage. Ako upalim i ugasim auto onda radi normalno. 

Možda nevezano, ali čini mi se da auto radi puno lošije nego što je normalno kad se tek upali (na benzin naravno), treba mu barem 10ak sekundi da se može voziti, do tad nema snage. 

Auto vozim na benzin zadnjih par dana i ČINI mi se da radi bolje, ali nisam još siguran, budući da nisam previše prevozio.... 

Hvala na pomoći!

Ova lampica se pali -> http://www.team-bhp.com/forum/attach...ogan-check.jpg

Link to comment
Share on other sites

Po svemu sudeci plin nije dobro podesen i onda pomjera mapu ubrizgavanja da korektira smjesu. Plinski komp nema mapu samo korektivni faktor, tako da se mapa u ECU promjeni i dok je na benzin ne korigira opet lose radi. Vozi kod plinera.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

UPDATE: Crknula su dva plinska injektora. Kaže majstor da su Landi Renzo injektori poznati po tome da brzo crknu (u mom slučaju nakon cca 70k km). Svaki košta cca 700 kn, najbolje ih mijenjati sva 4 odjednom. Jupi :):) 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.