Jump to content

Prekidač ventilacije


logan

Recommended Posts

Danas mi je ponovno prestala raditi ventilacija u Twingu nakon što je prošlog ljeta također bila stala a onda nakon nekoliko mjeseci misteriozno sama od sebe proradila.

Međutim meni je nepoznanica ovaj okretni prekidač ventilacije koji bi barem prema simbolima trebao biti i preklopka vanjskog i recirkulacije unutarnjeg zraka.

Kod mene prekidač ima hod udesno od simbola ventilatora do broja 4 a prema oznaci bi ga se trebalo moći zaokrenuti ulijevo od znaka recirkulacije pa dalje do broja 4.

Kod mene to nije moguće jer je prekidač moguće zakrenuti ulijevo tek do položaja kad otprilike stoji oznakom okrenut vertikalno i dalje ne ide?!

Da čujem vas koji imate ovakve komande ventilacije - ima li Twingo mogućnost recirkulacije zraka i u tom modu 4 brzine ventilatora kao i kad je u desnom položaju a ventilator uzima vanjski zrak?

21fc2289e8101e574dabedce14ceb60d.jpg

Link to comment
Share on other sites

To bi se kako rekoh dalo naslutiti ali kod mene je ulijevo tvrdo i ne usuđujem se jače zakrenuti jer imam dojam da bi se sve polomilo.

Znači slijedi rastavljanje i traženje greške :headbang:

Link to comment
Share on other sites

mora ić lagano na jednu i na drugu stranu... videl sam na njuški da netko prodaje baš tu kombinaciju (crvene kvake)

Link to comment
Share on other sites

i kod mene je na meganu takav oblik prekidača. Mora se slobodno okretati na obje strane, nema na sebi nikakve sajle već je to čisto električni prekidač. Pri okretu na 1 kontra kazaljke na satu, tj. radi recirkulacije, začuje se kak omotorić zatvori klapnu, a okretanjem na dalje se pojačava puhanje ventilatora. Radio motorić ili ne to nije uzrok zaglavljivanju prekidača. Skini tablu sa ta tri prekidača i rastavi pa ćeš vidjeti što smeta

 

IZMJENA7.JPG

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.