Jump to content

Kamera za rikverc sa displejom


geor06

Recommended Posts

Planiram idući tjedan ugraditi displej i original kameru za zadnje svjetlo registarske tablice koju sam naručio za Clio 3 pa me zanima da li je to netko već radio?

Koja su iskustva i neplanirani problemi kod instaliranja?

Link to comment
Share on other sites

Krivo sam se izrazio. Dakako, ne radi se o original kameri nego o kameri koja je instalirana u okvir lampe za registarsku tablicu.Kako to izgleda može se vidjeti dolje:

cam.jpg

 

kako izgleda na vozilu:

camclio.jpg

 

shema instalacije:

clioretr.jpg

 

+ Kamere se spoji na + kabel od rikverc svjetla, a  -kabel na masu.

Video izlaz sa kamere se poveže sa video ulazom na LCD monitor retrovizor koji ima dva ulaza; jedan za rikverc kameru a drugi za  rekorder kameru ili TPMS sustav.

Ako se LCD retrovizor spoji na stalno napajanje onda će se automatski slika sa rikverc kamere prenijeti na monitor kod  rikverc vožnje.

U drugom slučaju se mora svaki put uključiti LCD retrovizor ako se želi provjeriti situacija iza vozila kada se kreće u nazad.

U slučaju da se posjeduje original displej navigacije, pretpostavljam da se može kamera i na njega spojiti, međutim još nisam imao prilike rastavljati taj displej i nisu mi poznate njegove tehničke karakteristike.

Edited by geor06
Link to comment
Share on other sites

Aha, ok. Zabrijao sam da je Clio 3 imao to u nekoj serijskoj divljoj opremi pa da ide na navigaciju slika..

Link to comment
Share on other sites

Clio 3, niti jedna faza, nije imao u ponudi ovu opremu. Druga faza je imala samo navigacijski sustav kao opciju.

Međutim, da je korisna, ne treba sumnjati.......zato je i planiram ugraditi.

Link to comment
Share on other sites

Kad nabavis javi kako si zadovoljan slikom... I koji je model

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Konačno sam ugradio rikverc kameru i displej. Sve je spojeno na način kako je gore opisano. Kvaliteta slike nije kao kod tvorničke ugradnje, no nije toliko niti lošija da je ne bih ponovo ugradio, pogotovo ako se usporede cijene jednog i drugog sustava. I konačno mogu se voziti u nazad da ne strahujem da ću udariti u neki zaboravljeni predmet i slično........ ili ne daj bog u nekog zamišljenog klinca.

Kako to izgleda na vozilu može se vidjeti na donjim slikama uz napomenu da je slika u stvarnosti bolja nego je ispala ovdje (slikano pod kutem zbog odbljeska):

 

displ.2.jpg

displ.1.jpg

cam-2.jpg

cam.jpg

displ.3.jpg

displ.jpg

Edited by geor06
Link to comment
Share on other sites

Super si opisao, samo nisi napisao odakle si nabavio i koji model?

Sent from my Optimus One using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Kamera je kineski model Top Gear  i prodaje se za 29 eura preko ebaya. Pokušao sam staviti direktan link na stranicu, međutim ne funkcionira. Stoga sam priložio screenshot iz kojeg se može vidjeti ime prodavača i ostale info.

Bilo je doduše i jeftinijih modela ali nisam bio siguran hoće li mi pasati, a Kinezi generalno vrlo slabo govore engleski i vrlo teško je sa njima komunicirati.

Kod ovog modela kamere je točno navedeno da paše za  Clio-3.....ili hoćeš riskirati i kupiti jeftiniju za 23 eura, za koju ćeš morati tražiti naknadne informacije od prodavača, a kako to ide,  moraš sam iskusiti.

Displej je 7"  iz Hong-Konga po 28 eura sa karakteristikama koje se mogu pročitati sa web stranice u prilogu.

camr.jpg

cam.jpg

Edited by geor06
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.