Jump to content

Šuštanje visokotlačne pumpe


siksa

Recommended Posts

Pozdrav,

primjetio sam da kad je auto zagrijan čuje se šuštanje iz visokotlačne pumpe. Kao da je lager u kurcu i melje se. Kad je auto hladan toga nema. Auto pali ok, ide ko zmaj, troši na kapaljku, ne dimi. Kolko bi me koštala reparacija pumpe? Ima ko kakvog iskustva?

Clio 3, 1.5 dci 50kw, 2011.g.

Link to comment
Share on other sites

Kada se meni desio kvar pumpe, koliko se sjećam nije bilo sličnih zvukova, što ne znači da si u krivu............žena ga je baš tom prilikom vozila i ne sjeća se ničega osim da je auto stao usred vožnje. Inače, prije kvara je teže palio i motor je malo nemirno radio...... to je sve čega se sjećam.

U slučaju da se ipak radi o pumpi, traži svakako predračune od više servisera, da vidiš kolike su razlike cijena. Mislim da ćeš se šokirati, od 25.000,00kn kod Baotića do 12.000,00 kn kod Purića.

To je bilo prije tri godine.

Kakve su sada cijene, nije mi poznato ali ne mislim da su se bitno korigirale.

I da, kad se popravlja pumpa treba se izvršiti zamjena filtera goriva, vodene pumpe i nazubljenog remena, te očistiti kompletan sustav od mogućih špena zajedno sa ispiranjem tanka.

Međutim, ima jedna bolja solucija ako si siguran da ti je otišla pumpa. Možda za početak da je daš na testiranje da vidiš kakve tlakove nabija.

U slučaju da se špene nisu raširile sustavom, to se vidi vađenjem niskotlačne pumpe sa tanka i direktnim pogledom na unutrašnjost tanka, možda se još izvučeš sa manjim računom.

Ako je pumpa riknula, a nema špene u sustavu, onda možeš nabaviti novu pumpu za 2.700,00kn + ruke+ filter goriva+vodena pumpa+ nazubljeni remen < 5.000,00kn.

 

Koliko je prešao auto i da li si prvi vlasnik?

Edited by geor06
Link to comment
Share on other sites

Auto sad ima 170tkm, kupio sam ga prije 2 godine sa 100tkm. Prije 15tkm sam radio mali servis i mijenjao filter goriva, pustili smo naftu na papirnati ubrus, nije se ništa primijetilo od špene.

Veliki servis(vodena + zupčasti set) je napravljen na 110tkm. Ovaj mjesec opet imam servis pa budemo vidli kaj bu mi mehaničar rekel.  

A imam i lagane sumnje u remenicu alternatora ali bumo vidli... 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.