Jump to content

Recommended Posts

Bok !

Vidio sam da mi zadnje stop svijetlo ne radi. Interesira me je li se tko upuštao na zamjenu istog. Pročitao sam na forumu kako je najbolje otići u servis, ali mene ipak zanima mogućnost da se popravi (zamijeni) doma.

Iskustva??

Vozilo: 1.5 dci, 2007 godište , kraća verzija (ona ružna)  

Link to comment
Share on other sites

Ne znam da li cu ti pomoci ali da kazem: na mojoj Laguni 3 je svetlo napolju (mislim da je tako i na Meganu) i pocelo je da cas radi-cas ne radi. Video sam da je voda usla unutra i da je sve bilo prljavo i koroziralo, reflektujuci sloj se sa plastike gulio ... Uzeo sam sjajnu alu-lepljivu traku i zalepio preko plastike kao zamenu reflektujuceg sloja, ocistio prljavstinu, ocistio kontakte i dobro ih premazao mascu i kao najvaznije poklopac zalepio dvokomponentnim lepilom svuda ukrug da ne moze da ulazi voda. Posle ciscenja svetlo je odmah tj. Sve LED diode su pocele da rade a u zadnjih mesec dana je bilo bas dosta kise i za sada radi. videcemo dalje ...

Link to comment
Share on other sites

Da, imaš pravo. Može se doći bez problema do zadnjeg stop svjetla. Riješit ću najvjerovatnije za vikend pa posložim neki tutorial :). 

Link to comment
Share on other sites

treće stop svjetlo

naša sam ga iz mislim poljske 400 kn preko ebay-a original inače kod nas naravno sve po 800 kn, moje također otišlo, iznutra korodiralo preko đeka ( vidio tek kad sam ga polomio jer je navodno hermetički zatvoreno ali preko lamica ušla vlaga) ušla vlaga pa sve preko dvi limice uvatila patina pa nije radilo, srićom svoje išćupa nekako stavija novo a mana mu je brtva koja ide u doticaj s spojlerom ode i onda voda tuda preko njega ulazi sada stavija s gornje strane i bočno malo sika silikona. skidanje horor, treba vide od spojlera skinuti a plastika puca jer je uhvaćeno s unutarnje strane s dvije vide.

ja sam ga samo gurnija unutra jer ga drže isto dva zuba bez vida i uhvatija silikonom kako sam gore napisa i radi i naravno drži, nemoj pokušavat skidat spojler puca plastika kroz koju vida prolazi

:tulum:

Link to comment
Share on other sites

U suštini to 3. stop svijetlo ne pregori nego samo izgubi kontakt zbog nakupljenog oksida.

Može se i stara popraviti ,samo trba biti malo pažljiv a ušteda je fina (znači najmanje 400kuna na više)

Ja i kolega smo popravili na karavanu staru štopku , lagano je izrezali po donjoj  neprovidnoj plastici , otvorili prečistili , na kraju zalemili i zbog sigurnosti prešli i diht masom , evo već 3. godinu radi.

Link to comment
Share on other sites

Već sam kupio na e-bay za 250 kn rabljenu. Po slikama je izgledalo u redu. Stiže iz UK sljedeći tjedan pa ću reparirati (popraviti) staru.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.