Jump to content

Probne tablice


petak

Recommended Posts

Pozdrav društvo!

Imam jedno pitanje vezano za dobivanje probnih tablica (onih papirnatih)

 

Naime malo pratim ponudu na njuškalu i ima dosta auta kojima je registracija istekla i pločice su uredno vračene.

Mene zanima koja je procedura za takav auto dovest do svoje kuće.

Znači, što mi je sve potrebno imati /napraviti da dobijem te probne tablice.

Da ne vučem auto na šlepi doma.

 

Do sad sam uvijek kupovao registrirani auto sa uredno plačenim osiguranjem, stari vlasnik je u policiji odjavio vozilo, vratio pločice, a ja bi samo na drugom šalteru na osnovu njegovog starog osiguranja uzeo probne tablice.

 

Kako ide procedura kad je autu istekla registracija (odjavljen) i osiguranje?

 

Zahvaljujem!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Dok sam cekao papire iz NL istekle su mi colke pa sam uzimao te probne ali ja sam bio napravio i tehnicki i osiguranje ( ali mislim da je bitnije osiguranje)...pa mislim da su me to trazili....ne mogu se sad 100% i napisali su mi da probe vrijede u cijeloj RH jer kao ogranicavaju ih na grad ako sam dobro bio shvatio.

Link to comment
Share on other sites

Ideš na policiju i na temelju kupoprodajnog ugovora vadiš probne tablice za 3 dana (mislim da je to minimum) i plaćas osiguranje i tablice cca 120 kn... ili to napravi stari/postojeci vlasnik bez tebe na svoje ime, ali ne znam kakva su onda ogranicenja za vozača. Naime, nisam siguran, ali mislim da moraju bit na tvoje ime ako planiras vozit taj auto...  Kaj se kupuje? :D

Edited by Kasabian
Link to comment
Share on other sites

Ako nemaš napravljen tehnički pregled probe ti izdaju maksimalno na 3 dana uz ograničenje kretanja vozila na određenu relaciju koju ti upišeš a oni se moraju s njom suglasiti. Cijena ti je cca 120kn. Ako obaviš tehnički pregled onda i nemaš neku potrebu dizati probe, ali ako ih i dižeš nema ograničenja kretanja vozila na određenu relaciju i izdaju se na maksimalno 15 dana (ovaj rok od 15 dana nisam siguran, provjeri).

Link to comment
Share on other sites

cerozg....informacija je iz prve ruke (ti si tako riješio) ili si s nekim razgovarao o tome pa dobio ovakav odgovor?

i jedan dan mi je dosta samo da nemoram tehnički raditi i puste procedure za dovesti auto doma ili još gore vučnu službu angažirati.

 

Kasabian...ništa konkretno.....gledam 7-sjeda zbog obitelji....i imaju neki neregistrirani ali ih treba dovesti do mene doma nekako....pa sad radim kalkulaciju potencijalnih troškova da znam mogu li se toliko rastegnuti....

Link to comment
Share on other sites

cerozg....informacija je iz prve ruke (ti si tako riješio) ili si s nekim razgovarao o tome pa dobio ovakav odgovor?

 

 

Iz prve ruke naravno. Još jednom ti napominjem da se oni moraju usuglasiti oko relacije na kojoj će se vozilo kretati, dakle ovisi o dobroj volji referenta, a u pravilu je ograničeno na mjesto prebivališta vlasnika/vozača vozila. Nisu baš susretljivi ako namjeravaš kupljeno vozilo bez tehničkog na taj način transportirati na neku veću udaljenost (cca više od 20km).

Dalje od mjesta prebivališta nisam nikad sa probom vozio. Možda da ti iskustva kaže ekipa koja ide po utrkama, neki možda nemaju prikolice pa dignu probu.

Edited by cerozg
Link to comment
Share on other sites

Ja kada sam uzimao Clia, bio je u Velikoj Kopanici neregistriran. Dok sam sracunao troskove da moram u Slavonski Brod, rijesavati papire, pa benzin Osijek - Velika Kopanica - Slavonski Brod - Velika Kopanica i onda 2 benzina do Osijeka, Dalje osigruranje (to ide tako i tako ako planiras registrirati auto) pa 120kn tablice... Ispalo je da vise mi se isplati sjesti u kamion vucne sluzbe i pravac Velika Kopanica po auta i na vucnoj sluzbi ga dovesti. Vremenski manje zezancije i jos pri tome skoro jednako ako ne manje novaca...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.