Jump to content

megane II lupkanje naprijed desno


mamba

Recommended Posts

Pozdrav ekipa,imam problem s svojim meganom,znači imam zvuk lupkanja il tako nešto kad motam udesno,znači samo kad motam udesno čim počmem motati zvuk kao da nešto preskoči u području ovjesa i kad vraćam volan natrag isto al samo na tom jednom mjestu kod okretanja volana:jez:,megane grandtour 2006 godina

 

Link to comment
Share on other sites

Meni je tako bilo.Kugla ili jabucica kako tko zove,250 kn troska

Edited by zdravkoRi
greska
Link to comment
Share on other sites

Ok,hvala ekipa,također mi se desava kad pri maloj brzini skrecem udesno i  dodam gas pocne mi auto lagano podrhtavati,kad idem ulijevo nista,jel to mozda isto od kugle ili? Uh taj megan II kostat ce me zivaca,dobar auto al uvijek nesto lupka?

Link to comment
Share on other sites

A homosexualni zglob, tj. homokineticki? ;)

šlapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Lupkanje rijeseno,lezaj amortizera,al mi je ostala jos uvijek ta tresnja pri ubrzavanju i skretanju udesno,kaze majstor da nije poluosovina niti onaj kriz poluosovine,a ne znam za taj kineticki,imaju dva kazu.unutarnji i vanjski zglob,kako bih mogao sa sigurnošću utvrditi da je kineticki?

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav ekipa,zanima me jel itko imao takav ili slican problem s meganom,znaci to podrhtavanje,malo sam pazljivije pratio i to se desava kad pređem negdje 2500 okretaja u bilo kojoj brzini,jako se osjeti negdje oko 130 u 6 brzini,bas osjetim da nije ni do guma ni ovjesa?,nesto trece?

Link to comment
Share on other sites

nosači motora, seleni, volan letva, ima toga dosta. kakav je to mehaničar koji nezna ustanoviti problem?

Link to comment
Share on other sites

Nosaci motora nisu,zamjenjeni,letva volana reparirana,a ne znam,nece on bas izgleda da se petlja puno s tim,dal je moguce da su seleni?

Link to comment
Share on other sites

Pozz 

Dok vozim ravno sve super , cim dodem na zavoj i krenem motat lijevo ili desno nesto zuji . Dali su to lezajevi ili nesto drugo ? 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

renault2 - ne znam šta bi moglo biti, kada sam vozio punta 2, imao sam stalno probleme sa homokinetičkim zglobovima, tipa: desni zavoj, vozim u drugoj (sporo), namotam desno volan i počne dosta glasno "TOK TOK TOK TOK" - toktanje - to je 100% simptom vanjskoj zgloba, u ovom slučaju lijevi

 e sada, imam i ja problem na Megane II, ali samo kada stojim na mjestu, i to od jučer, parkirao sam auto jučer na parkingu i namotao na mjestu skroz u lijevo, jednu trunkicu prije kraja namotavanja čuje se nekakvo "preskakanje" - ŠKLJOC ili KLIK i to lijevo, cca. prostor ispod mojih nogu, ja pretpostavljam da su to naznake/simptomi polako rikavanja homokinetičkog zgloba? sumnjam da bi moglo biti bilo šta drugo, samo mi treba nešto da provjerim i budem 100% siguran.

 gledam na njuškalu, ne uspjevam pronaći samo homokinetički zglob, već komplet poluosovina lijeva, a to mi ne treba, gledam i po ebayu, ali bojim se da ne naručim unutarnji zglob pa da se zeznem, mada, možda i taj na kraju krajeva škljoca, dakle, trebalo bi dobro pogledati i onda odlučiti.

Toliko za sada od mene, pozdrav.

Link to comment
Share on other sites

pa kaj buš to sa interneta naručivao, svaka bolja trgovin autodijelovima ima to sve.. ne rabljenu poluosovinu, prvo treba dijagnosticirati kvar. nije baš tak jednostavno zamijeniti homokinetički zglob..

Link to comment
Share on other sites

Ja sam imao na cliu tresnje pri ubrzanju jer se zajeo zglob poluosovine. Neznam jel ga zajelo mozda dvije desete i treslo je u vrazu mater samo kod skretanja u lijevo i u ubrzanju. Kod odrzavanja brzine ili usporavanja nista. 

Kad sam recimo auto natrpao s 5 ljudi sjeo je i zglob je bio na mjestu koji se nije zajeo te onda nije tresao niti malo. Probaj tako i ti testirati. 

Link to comment
Share on other sites

Meni je to škljocanje ili lupkanje kod motanja na mjestu rijeseno zamjenom ležaja amortizera,a ovo podrhtavanje prilikom skretanja jos nisam riješio,nije još toliko izraženo a i stvarno nemam vremena za ici kod majstora pa utvrđivati točno što je u pitanju,na zimu ce ti ici na riješavanje

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.