Jump to content

Žaruljice na instrument ploči


tom1961

Recommended Posts

U kratkom vremenu počele su umirati jedna po jedna, kao da ih je zahvatila kakva epidemija. Najprije je nestao gornji dio brzinomjera, pa donji dio pokazivača goriva, pa jedan po jedan dio sata, mislim da ih sad već radi manje od pola, samo čekam kad će mi se ugasiti brojač kilometara. S obzirom na to da su sve jednako stare, odlučio sam ih promijeniti sve, da ne bih za mjesec dana morao mijenjati drugu polovicu.

S obzirom da mi se ne da skidati instrument ploču najprije da bih ih pogledao i prebrojio, što nije mali posao, pa drugi put da bih ih promijenio, ima li ovdje netko tko zna točno koji tip žarulja ide unutra i koliko ih ima?

Ovako mi izgleda ploča:

20_03_16_1303.jpg

Ne trebam žaruljice za signalizaciju, one su (zasad) sve ispravne, nego samo za osvjetljenje.

Hvala!

Link to comment
Share on other sites

Na meg 1 je p1zdarija skinuti instrument plocu. Maknes mrezice od visokotonaca, odvijes po jedan torx saraf, zatim dlanom lupnes odozdo pokrov table na par mjesta i isti maknes na zadnji sic. Nakon toga sve ide logicno i sve se vidi

Idu ti ubodne 12V 3W, Tokic i sl.

http://www.ebay.co.uk/bhp/12v-3w-bulb

šlapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hvala puno, nisam znao da mora ići cijeli pokrov van. Poigrat ću se s tim preko vikenda, pa javim rezultat. :dobroje:

 

Link to comment
Share on other sites

Skidao sam ga bar 10 puta, haha. Ne boj se, ne mozes nista slomiti, a kad skines onda je lako skinuti satove, dva vijka i iskopcat kablove, uticnice su razlicite ne možeš faliti kad vracas natrag. Imam negdje slike, ako ih nađem stavit cu ovdje

šlapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ne trebaš, hvala ti. Ma, nisam ja bez iskustva, imao sam svojedobno svoj autoservis pa sam se naraskapao toga... Samo, makar su svi više-manje isti, svaki auto ima šarafe na drugom mjestu, a ovi Meganei kakav je moj su u to doba bili još novi i odlazili su u ovlaštene servise.

Najviše me zanimalo kakve su žarulje, a to sam saznao i još jednom ti zahvaljujem na tome.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hvala svima na savjetima, na kraju sam to napravio tek prije nekoliko dana, jer je bilo drugih jačih prioriteta. Uglavnom, žaruljice nisu 3W nego 1.2W i ima ih 7, sve sam ih promijenio i svijetli kao Eiffelov toranj za Novu godinu :toranj:

I nisam trebao čak ni otkapčati konektore, što mi je jako dobro došlo jer sam upalio svjetla i odmah imao pregled nad onim što sam napravio. Ovo mi je do sada najlakše i najjednostavnije raskapanje instrument ploče ikad (a hvala na pitanju, imam puno iskustva s tim). :yeah:

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.