Jump to content

Clio 3 kuplung hvata visoko


filip94k

Recommended Posts

pozdrav,  evo cisto ovak informativno ak znate nes o tom. kuplung je nedavno novi dosao i dalje hvata doslovno zadnju trecinu ili četvrtinu hoda.. 
ja sam naviko skroz al ljudi koji idu vozit ko da su usli u svemirskii brod a meni je svaki drugi auto kao da ima trkaci kuplung

jel se i vama slicno desava il je nesto specificno?
clio 1.2

Link to comment
Share on other sites

Kod mene je isto tako od kako sam kupio Clio u 11.mj (1.5dci 63kw)... Nikad mi nije palo na pamet da je nešto "drukčije" nego li bi trebalo biti...
Recimo Twingo mk1 2004. godište koji sam imao priliku voziti mi je imao najgore kvačilo od svih vrsta auta koje sam makar i na kratko provozao. Doslovno imaš u 2cm kada skroz odvoji, trgne samo odjednom, ali opet navika.:aua: Eh sad kad ne valja to tako ni kod Clia, a niti kod Twinga. :nezna::lool:

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Možda je takav kuplung.

Moj Valeo kuplung lovi negdje na sredini, možda nešto niže. Vozim puno različitih službenih auta s malo kilometara na satu i obično kad nakon toga sjednem u Clia iznenadi me jer uhvati ranije nego što očekujem jer sam se navikao cijeli dan biti u drugom autu.

Link to comment
Share on other sites

Samostelujuci kuplung nebi trebao mijenjati visinu odvajanja pedale. Trošenjem lamele pedala može postati tvrđa. Kad počne proklizavati u 5. ili 6. brzini, ako postoji, onda je sigurno pri kraju

Ajfon 10 via Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Točno tako je bilo kad je moj kuplug bio izlizan. Tu i tamo bi proklizao  u višim brzinama pri punom gasu, ali nije promijenio visinu na kojoj hvata.

Nisam skužio koliko se stari kuplung stvrdnuo dok nisam stavio novi koji je bio mekši od pedale gasa :)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.