Jump to content

Senic 2004 kondenzat klime curi u auto


igorp

Recommended Posts

Dobar dan...

Ratujem sa vodom u autu od kad je pred mjesec danau Zagrebu bila ona jaka tuča i potopilo mi cijelu suvozačevu podnicu.. prestao je i ventilator radit uglavnom... bili su zaštopani odvodi ispod šajbe do koje se dođe skidanjem mehanizma brisača i one velike plastike na dnu šajbe... sa svake strane su kadice na kojima su odvodi i njih treba pročistit.. pročiščeni su kada se voda počne sljevati iza prednjih kotača...

Sada imam drugi problem.. pred par tjedana klima je radila od zagreba do crikvenice i taman što sam stigao u ck počela se ledena voda sljevat iz otvora ventilacije na vozačevoj i suvozačevoj strani.. onak kontinuirano kaplje i dužim radom može se nakupiti dosta vode.... E sad tražio sam po forumu i našao da je uzrok problema nekakav čep koji se nalazi ispod ispušne cijevi, ispod onog zaštitnog lima... odpeljao sam ga mehaničaru na dizalicu i pronašli smo taj čep koji izgleda tako da se ne može nikako skinuti nego samo izbiti prema unutra.. mehaničar se nije ništa usudio dirati i rekao mi da odem u ovlašteni... zovem ovlašteni i traže me 250 kn za popravak....mislim si siggurno to mogu sam popraviti...

Dal je tko imao iskustva s tim i kako da to sam riješim?

Link to comment
Share on other sites

Slobodno otkini taj čep da kondenzat slobodno prolazi kroz cijev.Tako sam napravio kod sebe kada mi je curilo u kabinu.

Link to comment
Share on other sites

Ok.. to su onda glupo napravili ako su tvornički zaštopali odvod..Nerazumijem kada su ljudi takav novi auto kupili..sigurno im je curilo u kabinu, osim ako nije caka u nečem drugom pa se s vremenom zaštopa?

Link to comment
Share on other sites

Taj čep je ustvari gumena zaklopka/nepovratni ventil.Vremenom guma "postane" plastika zbog visoke temperature u blizini ispuha pa ne otvara.Zatim se i zaštopa pa kondenzat curi u kabinu.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.