Jump to content

Scenic II 1.5 dci - Problem sa pokazivačem goriva


Markul

Recommended Posts

Poštovanje! 

Pojavljuje mi se problem sa pokazivačem goriva, Scenic 1,5 dCi exception 2005 God. 

Tijekom vožnje ili nekad kad upalim vozilo pokaže mi da je na rezervi, premda je u rezervoaru još 20-30 litara goriva. 

Nekad samo jednom zapišti ta obavijest i rezerva svjetli, a nekad obavijest pišti svake dvije minute. Često bude kad ugasim vozilo koje je tvrdilo da je na rezervi, i nakon nekog vremena kad ga opet upalim,  pokazuje normalnu količinu goriva. 

Kad mi se prvi put to dogodilo, išao sam natočiti puni rezervoar, i stalo je samo 38L goriva.  

Podatak  da Scenic II ima rezervoar od 60L je točan? 

Vozim auto 2 mjeseca, i dosad maksimalno što sam uspio natočiti odjednom bilo je 40L.

I evo nakon toga zadnjeg tog točenja od 40L, vozilo je prešlo 560km, po putnom računalo prosječna potrošnja je 5,4l, potrošeno 30,2L goriva, rezerva se upalila. 

U čemu je problem? 

Link to comment
Share on other sites

Pored fizickog problema u "hardware-u" koje ce kostati $, mozda imas srece, pa se radi o cistoj gluposti - da je netko natocio gorivo dok je auto bio upaljen (ili s kontaktom - nemoj me sad drzati za rijec). Komp to tocenje nije registrirao i sad stalno "misli" da je u rezervoaru XX litara manje.

Kako ga resetirati - nemam pojma?! Mozda pomogne ono klasicno skidanje klema s akumulatora (pripremi radio code unaprijed).

Ima fora da se moze napraviti self test kontrolne table, pa ti u jednom trenutku pokaze koliko tocno litara ima u rezervoaru. Ako ti onda na pun tank pokaze da imas 40-ak litara onda je to to.

 

Edited by vip3141
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.