Jump to content

Megane 2 Grandtour zadnja vrata(gepek)


_Dizel_

Recommended Posts

Skuzio sam da mi je dost zica strgano u pregibu vrata i gornje stop svjwtlo mi nije radilo(neko je vec to prije mene lemio nesta)e sad mi ne radi vise ni brava i ne mogu otvoriti gepek. Di ima kakav tutorial kak otvoriti ta vrata i nekakva shema koja je koja zica u tom pregibu na vratima....

 

Link to comment
Share on other sites

Vrata gepeka možeš otvoriti iznutra,izvijačem pomakneš polugicu na bravici i tako ih otvoriš.

Sve tanke žice u pregibu treba premostiti debljim žicama,ne treba ti shema,radiš jednu po jednu.Siječeš ih neposredno ispod tapacirunga krova i zatim u vratima (moraš skinuti plastičnu oplatu vrata).

Spajaš ih lemljenjem a spojeve zaštitiš termobužirom.Ako nisi vješt u tome svatko tko zna raditi sa lemilicom i žicama to vrlo lako odradi.

Link to comment
Share on other sites

Upravo se spremam napraviti po drugi put zamjenu tih žica u bužiru ... Za ovu priliku sam nabavio kablove za pipalice za multimetar sa idejom da su dovoljno debele i vrlo savitljive ...

Link to comment
Share on other sites

Najbolje je naci s kakvog praistorijakog auta koje nisu ispucane.

Ja imam citav snop zica s fice koje i dan danas izgledaju ko nove.

Druga opcija su zice s silikonskom izolacijom.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Je, al neke su presječene otprije... imam dvije smeđe precvikane i dvije crne, e sad koja je koja pitanje je sad :D

Link to comment
Share on other sites

Odvezo auto kod majstora, sve je polemio al brava vise ne radi kao ni ona tipka za zakljucavanje u Renault znaku na gepeku...dajte neki prijedlog...primijetio sam da ne mogu ni zakljucati izvana auto na tipkama u kvakama na desnoj strani auta. Jel to povezano isto?

Link to comment
Share on other sites

ja sam nedavno imao isti problem

platio majstoru i sad sve radi brava kao nova

ovaj put nisam bio spreman za posao "sam svoj majstor"

Link to comment
Share on other sites

mora ti sve žice prespojiti to je najbolje u kompletu jer bi lako mogle opet prekinuti

Link to comment
Share on other sites

Ovak, bio kod autoelektričara i kaže da je vjerovatno neš zbrljano u one 4 crne žice koje idu na mikroprekidače na bravi i da modul za brave zato ne radi. E sad, on to nema pojma popravit ( jer nema sheme tih žicakoja kud ide i neće se zafrkavat s tim), di nać neki wiring dijagram da to sam polemim, jer mislim da to i nije neka umjetnost kolko je oni žele prikazat.

 

Žice su sve pospajane, al jednostavno ne radi brava, tipka za zaključavanje izvana (u onom Renault znaku na vratima gepeka i ne može se zaljučat auto na vratima s suvozačke strane na tim tipkama na kvakama(pretopstavljam da je signal povezan s bravm na gepeku). Vozačka strana tj, kvake na istoj normalno mogu  zaključati auto, kao i daljinsko...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.