Jump to content

Problem paljenja


croandro

Recommended Posts

Pozdrav ekipa , kao sto i naslov kaze na Cliu 1.2 16v 2002.godiste imam problem paljenja nakon duzeg vremena.  To duze vrijeme je otprilike dan minimalno da se nevozi auto, a simptomi su sljedeci , i da naglasim da su problemi izrazeniji kada naglo zahladi.

Sad nedavno je naglo zahladilo i krenem ja upalit auto i odmah se upalila ona žuta lamipca za elektroniku (ima simbol grijaca al posto moj clio nema grijace, pise u manualu da je el. problem) i dodam malo gasa nakon par sekundi i okretaji se dignu u onda padnu skroz i skoro se ugasi auto. Taman u momentu da ce se ugasiti doda auto sam malo gasa i drzi ga na normalnim okretajima. Dodam ja opet malo gasa i opet isto ,samo se ovaj put ugasia. Sljedeci put ga upalin i sve se vrati u normalu kao da niste nije bilo.

Drugi simptom je opet ista lampica , samo je problem da naglo izgubi snagu kad se upali i ne reagira skoro uopce na stiskanje gasa i jedini način je da se ugasi pa opet upali i onda ako je srece iz prvog pokusaja bude sve normalno. 

Procitao sam vecinu foruma , ali svima je problem izražen kada je toplije vanka, a kod mene bas obrnuto, kad stoji na suncu i sve nigdi problema.

Sad do čega bi tu moglo bit problem, ako je netko otklonia ovu mušicu vidim vecina clia ove generacije

Edited by croandro
Link to comment
Share on other sites

a pošto se pali lampica  onda ga spoji na dijagnostiku,pa vidi koju grešku javlja,pa češ bit pametniji šta dalje..

Link to comment
Share on other sites

Zvuči kao da nemaš "čok". Definitivno na diagnostiku. Vjerojatno neki od senzora temperature zraka ili vode.

Edited by Med0
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.