Jump to content

Airbag, stop svjetla, rucica zmigavaca.


JuniorRi

Recommended Posts

Pa da krenemo...

Iza u stop svjetlima imam po jednu lampicu i za pozicije i za kad stisnem kocnicu.

Kad stisnem kocnicu ne pale se stop svjetla. Gledao sam prekidac dole na pedali, on je ok. Probao sam i izvadit konektor i kratko ga spojit, ali nista se ne desava. Osiguraci su svi ok.

Sta da jos pogledam?

Airbag lampica stalno blica (pali se i gasi) gledao sam konektore ispod siceva. Cine se ok.

Rucica zmigavaca i svjetala je sva rasklimana. Kako da ju zamjenim, tj. Ne mogu skinuti onu plastiku oko volana. Odvidao sam jednu torx vidu ali jos nesto drzi tu plastiku.

Radi se o twingu 1.2 (96god) kada sam htio napraviti veliki servis serviser je rekao da nema potrebe jer on ima lanac koji se ne mjenja.

Mjenjao sam mikroremen, svjecice, ulje, filtere... Da li treba jos sta?

Ima 160000km. Ja sam ga dobio, tako da ne znam ni da li je skidana kilometraza, ni koliko je vlasnika prosao.

To je to za sada [emoji6]

Sent from my NX505J using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

rucice se skidaju vjerojatno s osovine volana, tj treba se skinuti cijeli volan i onda svuci i rucice. tako je na vecini auta, pa sumnjam da je twingo drugciji.

sto se tice airbaga- vjerojanto je otisla zavojnica u volanu pa ti to jebava. lasko moguce da je se jeftino moze zamijeniti. 

stop provjeri dal i koja struja dolazi u konektor stop sijalice... 

Link to comment
Share on other sites

Kako se skida volan? Iza ima neke dvije rupe, ali nisu vide. A odnaprijed nebih bas htio gurat serafciger izmedju plastika i airbaga volana.

Iza je 1 lampica u faru za pozicije i stop svjetla. (Dve zarne niti ima)

Uopce ne dolazi struja za stopove kada se stisne kocnica.

Pozicija radi normalno.

Sent from my NX505J using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

kod mene se ručice mogu i posebno skinuti bez skidanja volana. Samo treba plastike oko vrata volana skinuti i poslije s malim torxom se odviju ručke. Ako ti ne rade štopovi, a prekidač i osigurači su dobro provjeri dali su pukle žice u bužiru što itde u vrata od gepeka gore kod krova. Inače ručka nova na Siluxu ti je 80kn

Link to comment
Share on other sites

na ph2 (2004g) masku iza volana drže dva torxa s doljnje strane. odšerafiš, skineš dole... ručicu drže dva torxa i imaš jedan (ili dva) džeka za ištekat... 5 min posla ak je isto kak je bilo kod mene. nema skidanja volana... kad odšerafiš masku ona ostane u komadu jer ima plastične kopče, rastaviš ju na gornji i donji dio. nemoj bit nježan... i ak pukne ima dosta slupanih i inih tvingača po furdama pa si zemeš nove plastike za male novce

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Neku večer se vraćam s posla, pokušam uključiti dugo svjetlo, nešto krcne u volanu i nakon toga ne mogu više uključiti dugo svjetlo :)

Ručica izgubila onaj "klik" dok je svjetlo upaljeno, sad kad povučem prema sebi ima samo dugi hod kao za blic i to je to. Kratko svjetlo i žmigavci normalno rade.

Danas sam skinuo taj dio, nije uopće problem, barem na mojem Ph2 2000.g. - dva torx šarafa drže donju plastiku ispod volana, nakon toga se plastike razdvoje, donja polovica ide odmah dolje, a gornju drže još dva šarafa. Ne treba skidati niti volan niti najdonju plastiku stupa volana. Lijevu i desnu ručicu s mehanizmom drže po dva šarafa od ispod i konektori. Skinuo sam sve dolje, ova je ručica u pitanju:

IMG_20161101_110648_(copy_1).thumb.jpg.8

Ova crna kutija nije predviđena za otvaranje, trebalo bi izbrusiti ove nitne i onda je pitanje kako natrag zatvoriti.

Ima netko da je otvarao to, isplati li se pokušati to popraviti?

Zasad šaljem upite okolo po oglasnicima da vidim gdje se to može naći :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Da se nadodam na svoju temu. Imam klimu, ali ne radi mi ventilacija uopce...

Mrtva je skroz...

Vadio sam i gledao osigurace ispod volana ali svi su na oko dobri.

Onda sam nasao na ovom linku da resistor zna radit probleme

http://www.heaterblowerresistor.co.uk/renaultclio2heaterresistor.html

Ali ga na svom autu ne mogu naci nigdje.

Je li ima taj auto uopce filter zraka kabine? Nista ne pise u manualu. Koji sam dobio na njemackom, pa nista ni ne razumijem.

Sent from my NX505J using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.