Jump to content

Alternator / anlaser?


RenatoZg

Recommended Posts

Auto mi ne zeli upaliti...dam kontakt i sve krene svijetliti kao obicno...znaci ima struje koju povuce iz akumulatora. E sad...kao prvo...kad okrenem kljuc...on ne vrti motor...znaci nista se ne desi..uslio sam ga upaliti na guranje ubacivsi u drugi brzinu...no nakon nekog vremena je pojeo svu struju iz akumulatora u voznji do te mjere da su mi se na putu do doma zgasili farovi i kontrolna ploca...da stvar bude jos bolja POKAZIVAC TEMPERATURE SKACE SUKLADNO SA BROJACEM OKRETAJA, UPALILA SE LAMPICA OD AIRBAGA I SVIJETLO U GEPEKU GORI BEZ OBRMZIRA JEL GEPEK OTVOREN ILI NE. moje pitanje je dali da zapalim auto ili da ga izrazbijam sa palicom? Ne ozbiljno..pojma nemam o cemu se radi i ovakav show jos nikad nisam dozivio.

Poslano sa mog LG-H525n koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Nista cudno. Kompletan auto ti je ostao bez struje i sve se pocelo blesirati.  99% ti je krepao alternator.

Kad upalis auto stavi multimetar i izmjeri napon. Trebao bi biti izmedu 13.5 do 14.5.

I prije svega stavi ispravan akomulator ili naponi ovaj koji je u autu.

Link to comment
Share on other sites

E, fakat, čovječe, pa ti svaki dan dolaziš s novim problemom! Imam dojam da ti ga je netko dobro "uvalio". A opet, možda svi ti problemi imaju podlogu u jednom većem kvaru.

S obzirom da si iz Zagreba, javi mi se na pp pa možemo dogovoriti neku kavu da ti ja taj auto cijeli pregledam i savjetujem ti što činiti, jer imam dojam da ovakvim pipkanjem po svakom problemu zasebno rješavaš samo površinske rane, dok unutranji organi krvare (da se izrazim medicinskim rječnikom).

Paljenje ni razbijanje inače nije rješenje. Ako se ne da popraviti, naći ćemo nekog većeg naivca od tebe i uvaliti mu :vrag:, a onda tebi naći drugi auto :D

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.