Jump to content

Voda u autu


Del Piero

Recommended Posts

Pozdrav,

primjetio sam jedan problemčić na mom Cliu. Nakon svake veće kiše, primjetim vodu u autu, odnosno natopljeni tepih. Najveći problem je desna odnosno suvozačka strana. Tepih (tapecirung) je najviše natopljen ispod suvozačkog sica (toga me i najviše strah jer tamo ima par onih kabela, pretpostavljam da imaju veze sa airbagom) i na zadnjoj klupi iza suvozačkog sica na podu (gdje ljudi stavljaju noge). Prvi put kad mi se to dogodilo sam skužio i da je ispred suvozačkog sica (gdje se stavljaju noge) bilo natopljeno, ali danas to nije bio slučaj nego samo na ova dva mjesta i nešto malo ispod vozačkog sica (na zadnjoj klupi iza vozačkog sica je bilo suho).

Je li već netko imao ovaj problem? Ako je, skratite mi muke i recite kako ste to riješili.

Ja sumnjam ili na brtvu na vratima ili na neki problem (rupu) na podvozju, ali to su samo nagađanja.

Link to comment
Share on other sites

Nezaboravi ošistiti srednju cijev  (od 3 ukupno) koja je najčečešće i uzrok curenja vode u kabinu

Link to comment
Share on other sites

Upravo nju. Kod mene je bila puna blata i začepljena, tako da je rezultat bio poplava ispod nogu suvozača i ispod nogu zadnjeg desnoga sica.

Sreća da nije prebacilo ispod nogu vozača. Štitila je središnja kozola.

Morat ćeš sve izvaditi vani na sušenje. Pogotovo onu debelu podlogu od filca koja se nalazi ispod vanjske obloge.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Pozdrav,

nakon velike kiše prošli vikend, morao sam se ozbiljno uhvatiti s problemom vode u cliu.

Kanala odvoda sam očistio, skinuo onaj "nepovratni ventil" na središnjoj cijevi (slika) koji je po meni najveći problem i morao sam cijelu unutrašnjost izvadit da se osuši. Rezultat je na slici. Usput sam zamjenio i žaruljice ventilacije kad je sve bilo rastavljeno. E tu sam se stvarno izmučio.

Veceras sam to vraćao sve nazad i kako sam se žurio jer me noć ulovila, vjerovatno sam nešto zeznuo jer imam par problemčića pa molim nekoga pomoć:

1) lampica na kontrolnoj ploči da su neka vrata otvorena mi stalno svjetli iako su sva vrata zatvorena. Svjetli mi i svjetlo u kabini i kad ugasim auto mi pišti da su mu mi svjetla ostala upaljena iako su sva vrata zatvorena (inače je pištalo kada su svjetla ostala upaljena, a ja bi otvorio vozačka vrata). Po meni je to sve povezano. Jesam li neki kabel uhvatio kad sam vraćao onu dugu plastiku između vrata i sica? Vjerovatno neki kabel kod vozačkih vrata (pretpostavljam zbog ovog sa svjetlom)?

2) nešto mi se pošemerilo i sa lampicom rezerve. Kad sam ga prvi put upalio, normalno je svjetlila jer nemam goriva, ali sad kad sam ga vozio, ona ne svjetli, ali ne svjetle ni crtice pokazivača goriva, već ima osjećaj da lagano svih 9 crtica treperi. To stvarno ne znam što bi mogla bit stvar?

3) i treći problem. Već je bila noć i bila mi je muka od svega, tako da mi se ovo sa slike na vozačkom sicu odvojilo. Kao neki relejić koji je bio nekako uhvaćen za vodilice (zanemarite ducktape, silikonirao sam malo tepih pa sam zaljepio dok silikon ne ulovi). Može li mi netko reći čemu to služi?

IMG_4290.JPG

IMG_4293.JPG

IMG_4295.JPG

IMG_4296.JPG

Link to comment
Share on other sites

Jel netko zna u čemu bi mogao biti problem s ovim indikatorom otvorenih vrata? (htio bi to danas riješiti, a ništa mi ne pada na pamet)

I čemu služi ovaj mali konektorić/relejić ili što je to već koji se nalazi s desne strane vozačkog sica?

Edited by Del Piero
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.