Jump to content

Megane II - Problem kod dodavanja gasa


HorvatN

Recommended Posts

Pozdrav svima,

evo kao što sam naveo u samom predstavljanju, uspio sam uz faks i posao ustednjeti neke novce i kupio svoj prvi auto iz vlastitog džepa. S obzirom da sam bio ograničen tim novcima, odluka je pala na Renault Megane II (2003, godiste, 1.6, 83Kw, cca 184 tisuce kilometara). E sad, u samom startu planirao sam da mi ostane nesto novci s kojima cu srediti sve što treba. 

Tako sam izmijenio sve filtere (ulja, kabine, zraka, goriva), stavio novo ELF ulje, svjecice i mislio sam, sad mi ostaje samo da uzivam. (btw auto je kupljen od poznanika za kojeg znam da je redovito radio sve servise, pa je tako zupcasti zamijenjen na 80 tisuća i na 154 tisuce kilometara, isto tako unutra je novi akumulator, nove disk plocice itd, manje bitno)

I sad, evo nesreće na vratima. Nakon mjesec i nesto sitno, pokucao problem. Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=5IC3TX0U3Ic

Dakle, prilikom svakog dodavanja gasa, cuje se zvuk nesto tipa kompirimirani zrak s dozom lupkanja. Prvo sam mislio da je krivo stavljen filter zraka, medutim nije. Isto tako sve te cijevi su u redu i na mjestu. Odem do servisera i kaze mi da treba ocistiti klapnu gasa. Reko sva sreca da je samo ciscenje (ne zvuci da ce puno kostati) s obzirom da sam slupao sve novce. Klapna ociscena, covjek si uzeo neku sitnicu, međutim sve ostaje isto. Reko serviser, kao i dalje je kriva klapna, samo se ti tak vozi (ne zvuci mi kao najbolje rjesenje). Tjedan dana kasnije to jest jucer i danas, prilikom paljenja auta, osim ovog zvuka po prvi put cujem kao da nesto lupa sekundu dvije i dalje sve normalno. Sad mi vise stvarno nije do zafrkancije i onog, samo se ti tak vozi. 

Dakle sam auto ovaj zvuk s videa radi samo kod dodavanja gasa i to na sekundu dvije, dalje u voznji ko svicarski sat, isto tako, ovo lupkanje sto sam cuo, samo u pocetku. 

Da li je imao ikad itko takvo iskustvo? Što bi moglo biti? Klapna nova kosta preko 2 tisuce kuna kojih bas i nemam, plus što ako onda nije to to?

Unaprijed svima hvala

Isto tak ako netko zna nekog servisera s Varaždina ili okolice, može preporuka

Link to comment
Share on other sites

Ovaj zrak sto se cuje se meni cuo od prvog dana i 0km na bivsem Meganu + jos vise se cuo kad sam imao gljivu. Danas imam isti zvuk na istom motoru na Scenicu sa 60tkm. Ne pridajem mu nikakvu pozornost, jer smatram da to tako mora biti. Ovo lupkanje ti moze biti povezano sa varijabilnom remenicom, koja je dokazano problematicna na tim motorima. Kada ode, onda prilikom paljenja cujes to lupkanje tj. na sekundu dvije auto radi kao traktor. 

Link to comment
Share on other sites

Slažem se sa Markom, mada ti mogu pogledati kod svojega kasnije i javiti. Sa naglijim otvaranjem klapne nije neki vakuum u motoru više. Pretpostavljam ako ideš laganije da toga nema ili još bolje, ako držiš na povišenim okretajima (tipa 1500 okretaja) i naglo stisneš na više da isto toga nema ?

Slično će ti biti kad voziš u bez gasa u brzini i naglo poklopiš gas, na sekundu ne prima i kad zrak dođe u cilindre malo lupne i povuče.

Link to comment
Share on other sites

Momci, točno je sve kako ste napisali.. Znaci čuje se u leru ako naglo dodajem gas ili u vožnji ukoliko je malo žešća vožnja. Naravno samo na sekundu.. Poslije te sekunde se ništa ne čuje bez obzira ako ubrzavaš i dalje. Sve u svemu, uljepšali ste mi dan jer sam si stvarno htio autek srediti tip top i baš bi me  "lupilo" po glavi da sam sad u startu morao dati još dvije tisuće kuna. 

E sad mi jos samo ostaje otkriti i promijeniti remen koji cvili prvih 300-400 metara, ukoliko je vani hladnije i nabaviti neki rabljeni motoric za suvozačevo staklo pa da bude sve onako kako sam si zamislio da mora biti. 

btw ako netko prodaje taj motoric, a da je ispravan, slobodno mi se javi ali uzimao bi ga tek za mjesec - dva :)



 

Link to comment
Share on other sites

Primi savjet od nekoga tko je to sve slično prošao (sa istim autom) - počni se ponašati prema autu kao da si ti njega platio i ne budi mu rob. Ako ćeš svako malo osluškivati, nećeš se dobro provesti. Na cesti ima vjerojatno tisuće krampova u puno gorem stanju od tvog. Održavaj ga kako treba da bude pouzdan i siguran i to je to.

BTW, ovo ti je bio normalni zvuk. Jednostavno iz područja niskog tlaka napraviš visoki i malo se čuje kao taj šus zraka.

Link to comment
Share on other sites

Jesi siguran da je bas motoric podizaca otisao? U vecini slucajeva pucaju plasticne kopce na klizacu, pa zato ne radi podizac. Jesi skidao tapacirung da vidis kako je unutra? Ako imas neku letvu koja drzi staklo da ne padne, onda nije do motorica.

A sto se tice kanalnog remena, pregledaj i remenice odmah.

 

Link to comment
Share on other sites

također potvrđujem da i kod mojeg se čuje to siktanje ako idem snažno pritiskat papučicu gasa..ako si blizu velikog servisa uz zupčasti promjeni varijabilnu remenicu...obrati se članu Lageros,ima dobru cijenu za remenicu

Link to comment
Share on other sites

Sigurno je motoric jer kako sam već rekao, kupio sam auto od poznanika pa tako i znam da je to u potpunosti maknuto van tj niti ga nema unutra :/ Izmedu ostalog, nakon sto sam sam ga kupio,  sredio sam si sve one plastike unutra posto mi je tata autolimar i tom prilikom je bilo sve skinuti dolje pa sam se i sam uvjerio. 

Sto se tice velikog servisa. Prvi je napravljen na 80 tisuca, drugi na 154 tisuce, a sad ima 184.. Dakle, jos je daleko :) 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.