Jump to content

OBD2 čitač koji može na SAGEM 3000 ECU-u (Megane 2 1.6 16V) očitati Fuel Trimove ?


Vuco

Recommended Posts

Bok,

imam problem pronalaska OBD2 čitača (scan tool) za Megane 2, 1.6 16V (Sagem 3000 ECU), a koji može ispravno očitati Fuel Trimove. ELM327 koji imam, veliku većinu podataka može prikazati ispravno, ali Fuel Trimove - ne.

Slično i sa Autel AL319, temperature, RPM, tlakove MAP-a, 02 lambdu, ali fuel trimove krivo očitava. STFT je stalno u minusu za tipa 40-50% (iako u kočenju motorom pokazuje 0%), a LTFT oko 40-50%, dok se engine light ne pali uopće, a auto normalno troši i radi.

Ima li tko pouzdanu informaciju da li koji od jeftinijih scannera može to prikazati ispravno ?

Edited by Vuco
Link to comment
Share on other sites

ne znam da li se drugi slažu s menom ali najjeftinija i najbolja varijanta je  OBD2 delphi imal sam onu jeftinu kopiju s ebay-a ali nije to to ....

Link to comment
Share on other sites

Ma meni samo trebaju osnovne OBD2 funkcije Fuel Trim-a (Short i Long ili kak na nekima piše Fast i Slow). Uz O2 senzor (koji radi na oba uređaja). Ne treba mi ništa drugo...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.