Jump to content

Engine failure hazard Stop


zagor

Recommended Posts

Ovo se upalilo u vožnji.Auto normalno pali,mirno radi bez zaletavanja ili čudnih zvukova.Dva dana prije voženo 3h po autoputu 130 km/h. Točim samo Class diesel,bilo je na pola rezervoara.Motor je 1.5dci 81kw 2012 god.,kilometara 180 000, napravljen veliki servis u srpnju prošle godine. Ima li netko ideju odakle da počnem ? Hvala

Link to comment
Share on other sites

Kad se meni ovo dogodilo na Meg3 iz 2010. god isto nije bilo nikakvih čudnih zvukova i ponašanja, nego mi se činilo ko da regeneracija nije uspjela završiti do kraja nekoliko puta. Po preporuci mehaničara prvo sam napravio valjda preko 50km u 3. i 4. brzini na brzini iznad 60-70km/h kako bi možda pokrenuo regeneraciju, ali nije pomoglo, pa sam otišao na prisilnu regeneraciju. Ispalo je da je zapunjenje DPF-a bilo iznad neke vrijednosti na kojoj se pali Engine failure hazard. Nakon prisilne regeneracije je zapunjenje palo na 0 i problem je bio riješen. Vozio sam se tako sljedećih 2 mjeseca dok ga nisam prodao i više nije bilo problema. Peporuka mi je još bila da se odradi update ECU-u ako bi se problem ponovo javio jer navodno novija verzija imala drugačije podešene parametre za podizanje alarma, ali to nisam bio odradio. No moj je bio iz 2010. god, a tvoj je iz 2012., pa ne znam jel ima u SW već neke razlike.
Svakako javi što je bilo kad to riješite.

Link to comment
Share on other sites

Meni je pomogla konstantna brzina vec nakon 5-6 km.

Preporuka jednog mehanicara je bila vozit cca 40 km na 3200-3500 okretaja, a drugog vozit konstantnom brzinom, bez obzira na br.okretaja. a jednom su mi cistili filter

Laguna 3

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav, danas sam krenuo u servis i nakon 5 min. vožnje poruka je nestala ko da je nikad nije bilo.Mislim da je bil EGR u pitanju ,bilo je jako hladno -17 .

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.