Jump to content

getriba grebe


rafaael

Recommended Posts

pozdrav trebam savjet oko getribe,naime upalim auto i krenem,dok guram u prvu malo je teze ubacit  i zacuje se trenutacno grebanje,najvise se to grebanje zacuje u prebacivanju u drugu brzinu. znaci zvuci ko da se zubcanik o zubcanik struze ali stvarno kratko. kad se motor ugrije nista ili puno manje. sto bi to moglo biti?

I jos jedno pitanje kad je motor u leru sve ok ali kad je u brzini cak i kad stisnem kvacilo getriba se jos uvijek cuje  neznam ZASTO?

 

Link to comment
Share on other sites

može bit da su sinhroni prve i druge brzine u banani,tako je i meni bilo kad sam kupio auto,ali su se čuli svi osim pete brzine ..i čulo se neovisno dali je zagrijan ili hladan...a kad bi prešaltao jaako sporo nebi se ništa čulo,ali bi se na ručici mjenjača osjetilo grebanje,struganje..

 

Link to comment
Share on other sites

Promjeni i stavi odgovarajuce ulje u getribu, ako ne pomogne getribu na repariranje.

Link to comment
Share on other sites

moraš staviti odgovarajuće elfovo ulje, a ako ne pomogne trpi ili teraj meštru

Link to comment
Share on other sites

Eh, volija bi jedan put u zivotu kupit novo auto pa da ga mogu normalno od pocetka odrzavat,ovako cili zivot neke zavrzlame,

Al dobro bar mi nije dosadan zivot.:zacugu:

 

Allways look on the bright side of life :tulum:

Link to comment
Share on other sites

6štufe getribe su losije kod renaulta od 5štufe.Neznam koju ti imas pretpostavljam 6.

Having said that, auto moze dalje tak voziti a moze se i raspasti getriba odjednom.

Meni je prosle godine na meganu nicim izazvana se raspala negdje poslije Karlovca na putu za more na 110kmh u petoj, nicim izazvana, samo odjednom pocela zujat kak ti velis zipcanik o zupcanik , i nakon 3 km se raspala skroz.

Ne kazem da bu tebi tak al ak se cuje takvo zujanje, nebi bilo lose otici mehanicaru

jedno 90% sam siguran da novo ulje nebu nista promjenilo

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.