Jump to content

Desni retrovizor i njegove pustolovine


Kasabian

Recommended Posts

U ovim hladnim danima meni je vruće. Bar bi tako rekao Clio. Naime, jučer u pol 12, je pokazivao vanjsku temperaturu 30 stupnjeva. Da ne kažete da lažem, evo slike.

yKBYnnZ.jpg

Tijekom cijele zime je imao izlete u +, najvise se spustio na -3... mislio sam, ok, mozda ga muci hladnoca pa ne pokazuje dobro, jer je do zime pokazivao u stupanj točno s realnom temperaturom. Zadnjih par dana je ugl preko 20, pa naglo padne na recimo 12-16 i tako. Obzirom da i moje tijelo ima nekakav senzor za temperaturu, ne bih se složio s Cliom. Laže mi, brate. To nije u redu od njega. Uz sve to, na tom retrovizoru mi ne radi grijač. Obzirom da je desni retrovizor, a ja sam lijevo orijentiran, mislim da je to sabotaža . Eto.

Moja su pitanja sljedeća: Može li se POPRAVITI grijač? Može li se POPRAVITI senzor? Da kupim novi senzor? Da kupim novi grijač i senzor? Da kupim novi zamjenski retrovizor? Da kupim polovni original retrovizor?

Edited by Kasabian
Link to comment
Share on other sites

Moja su pitanja sljedeća:

Može li se POPRAVITI grijač?  Ne

Može li se POPRAVITI senzor? Ne

Da kupim novi senzor? Da 

Da kupim novi grijač i senzor? DA

Da kupim novi zamjenski retrovizor? Da

Da kupim polovni original retrovizor? Da

Od svih odgovora sa Da izaberi koji oćeš (zadnji bi trebao biti najjeftiniji).

Prije bilo kakve kupovine pogledaj konektor retrovizora. Skini trokutastu plastiku na vratima, otkači konektor, našpricaj kontakt cleanerom i spoji natrag pa vidi ima li kakve promjene. Također provjeri stanje sa konektorom preko kojega kabeli idu iz kabine u vrata. Odspoji ga i napravi isto kao i sa prije spomenutim konektorom retrovizora.

Inače ispravnost grijača i senzora možeš ispitati instrumentom tako da im izmjeriš otpor.

Edited by DraganST
Link to comment
Share on other sites

Provjeri instlaciju i kablove, da nisu negdje zice ostecene.

Link to comment
Share on other sites

130kn ti je drugi retrovizor s grijačem i senzorom, električni, samo prebaciš 'kapu' s staroga i imaš ga odmah obojanog :-)

A inače i kod svog sam primjetio da skače temp. u + stupnjeve, sada kada je ovako hladno.

Meni se događa da nakon što se kabina ugrije, počinje ići temperatura +5-10, nakon što je bila npr. -5. Ja sam to pripisao tome da jednostavno se staklo zagrije, baš na tome dijelu gdje je senzor, jer na proljeće i ljeto pokazuje normalno, i sada dok se ne ugrije kabina. Btw, retrovizor je star godinu dana, ja sam ga mjenjao jer mi je grijač riknuo.

Edited by matia03
Link to comment
Share on other sites

Provjerit cu te kablove... a kak se skida ta plastika retrovizora... negdje sam vidio da se mora skinut špigl, al vjerujem da će meni puknut...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.