Jump to content

Nosač motora za 1.5dci


Alen

Recommended Posts

Help, može netko pomoći razjasniti  zbrku oko donjeg nosača motora, loji je pravi model za clio II 1.5dci 48kW, 2004.g?

I koji sve zamjenski pašu gore?

Problem je što s ovim prvim auto dosta trza, sad je već par godina gore neki Febi zamjenski (identičan po izgledu), ali to je koma i sad se traži drugi.

 

1. Na autu sam našao ovoga, mijenjan je jednom u renault servisu, ali im ne vjerujem baš previše :)

OE 8200171178

renault_8200171178_original.thumb.jpg.8b

 

2. Dialogys kad upišem auto po svim podacima s pločice nalazi mi ovoga:

OE 8200155207

Nebuloza - na skicu u Dialogysu itzgleda četvrtasto kao i pod br. 1., a na svim slikama koje izguglam je ovakav crni s okruglim prvim dijelom kao na slici dolje.

Da nije to neki noviji i poboljšani?

renault_8200155207_dialogys.thumb.png.07

renault_8200155207.thumb.jpg.3b2cb5ec83e

3. Sad vidim da kolega josipp tu s foruma stavlja ovaj, za taj mi Tecdoc izbacuje da isto ide na Clio II dci:

Swag 60929502

swag_60929502.thumb.jpg.cdd9b06c3ab508fd

Koji je pravi pitanje je sad.

Ova druga dva, naročito zadnji imaju nešto više gume, možda bi manje šetao motor.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Uzmi si ovaj kak i ja imam i vidjet češ poboljšanje. I za moj auto svugdje piše da ide onaj četvrtasti i di god sam pito jel ima kaj bolje niko niš nezna dok nisam skužio da paše i od drugih modela i bolji je 10x od četvrtastog. 

Link to comment
Share on other sites

Nije tvoj benzinac?

Brinu me eventualne vibracije i trzanje na dci-u.

Našao sam negdje na netu ovu sliku kako je lik riješio micanje naprijed-natrag na originalnom nosaču.

Smo se ne sjećam više otkuda sam to skinuo :)

dogbone 004.jpg

Link to comment
Share on other sites

Da moj je benzinac, ali kolko gledam po netu i za dci-a se spominje taj nosač sa okruglim selenom kao originalni :/ ko će znat o čemu to ovisi, tržištu, modelu ili nečem desetom. Probaj rješiti ovako kao sa slike za početak, mada se ovaj okrugli da naći za male novce pa možeš probati, nebi smio vibrirati.

Link to comment
Share on other sites

kad sam ja kupoval taj nosač kod anđelka on me je samo pitao dali je onaj  sfrkani nosač..tako da ti je to sve isto..kod mene na dti-u je četvrtasti ,a kod starog na dci-u je okrugli..ali je to sve isto..probaj nazvat anđelka radi informacije ,pa češ vidjet kako i šta..

Link to comment
Share on other sites

Već je naručen četvrtasti hutchinson kod Anđelka prije par dana, samo mi je spomenuo da mu Dialogys baca okrugli crni (kao i meni), onda sam našao doma slike originalnog koji je četvrtasti pa je taj naručen. Na kraju me josipov post potaknuo na razmišljanje.

Ono što me zanimalo je da li ima  fukcionalne razlike među njima. Najveći problem kod dcia je sami dizajn tog nosača koji dopušta dosta hoda naprijed-natrag. Josip je to riješio nosačem s punom gumom, pitanje je sad samo da li bi dci više lupao ili vibrirao s takvim nosačem. Uglavnom imam par dana dok ne dođe naručeni pa se možda odlučim na ovaj mod gore gdje je prazni prostor popunjen nekim metalom, vidio sam i jedan youtube video gdje je lik izrezao mekanu gumu od nekog nsača zapunio te rupe i sastrane zalijepio nekim PU ljepilom iz tube. Izgleda da neće biti druge nego isprobati. Po slikama gore izgleda kao da crni ima malo manje praznog prostora u smejru hoda nosača i malo dulje ove gume koje se bočno istežu, to nikako ne može imati iste performanse kao i četvrtasti. Zadnji nosač je punog profila gume, to je možda ok kod benzinca, ali dci ipak malo više lupa :)

 

Link to comment
Share on other sites

U svakom slučaju javi kakav je rezultat sa novim četvrtastim nosacem. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Stavljen jutros novi Hutchinson kupljen u lagerosu, identičan kao i stari origigi renault koji mi još stoji u podrumu. Tvornički broj od renaulta izbrušen dolje :)

Isprobao cca 3 km od majstora do mene doma, pljušti kiša vani pa mi se ne da puno isprobavati, zasad je ono lupanje motora drastično smanjeno, ali nije potpuno prestalo. Ručica mjenjača klima kao i dosad, to je normalno, meni bitno da manje onako na tvrdo drmne motor kad se dodaje i pušta gas. Nažalost, to još klima, puno manje, ali ipak. Imam taj jedan stari original doma pa bi se možda ovako nešto moglo probati:

Edited by Alen
Link to comment
Share on other sites

Na mom Cliu je ovaj okrugli, ali isto trese ko lud. Recimo u prvoj i drugoj brzini kad dodam i otpustim gas lupa za popizdit. Planiram i ja to izmjenit u skorije vrijeme tako da bi mogao i ja uzet taj četvrtasti. Jel to ovaj? 

http://www.vehiclepartsdatabase.com/vehicles/allprivateroadvehicles/renault/cliomkii/2016vsport/f4r730/16945/enginemountingholders/hutchinson/524787

Za ovu ideju s poliuretanom nisam baš siguran. Ne znam koliko bi to utjecalo na ostale stvari s obzirom da mi to izgleda nekako pretvrdo.

Link to comment
Share on other sites

pa uvijek je to balans izmedju tvrdoce i absorbcije vibracija... 

mozete uzeti i obican silikon i ispuniti izmedju cak i ove unistene pa probati kako se ponasa sto se tice vibracija...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.